Logeren aan zee

Het gebied in Italië waar agriturismo OlivArancio en camping RioRequesa gelegen zijn, Ligurië in de provincie Genua, is een van de mooiste streken van het land. Niet in de laatste plaats omdat het zowel de charme van het binnenland laat zien als een fantastisch mooie kustlijn kent. Logeren aan zee of in ieder geval vlakbij zee is natuurlijk een must als je Italië bezoekt. Vanuit onze accommodaties ligt het strandleven binnen handbereik. 

Naar zee:

Logeren aan zee? Dan naar Sestri Levante
Logeren aan zee? Dan naar Cinque Terre
Logeren aan zee? Dan naar Chiavari
Bloemenrivièra biedt het ultieme logeren aan zee
Logeren aan zee, wat is er te doen aan de stranden?
Meer stranden in Ligurië voor logeren aan zee

Haal je hart op aan het Italiaanse strandleven

Logeren aan zee? Dan naar Sestri Levante

Dichtbij gelegen is Sestri Levante. Een plaats aan zee, waar je je hart kunt ophalen aan het Italiaanse strandleven. Met twee fantastisch mooie baaien en een heerlijk authentiek centrum biedt Sestri Levante het ultieme ‘dagje aan zee’. Het lijkt soms wel op een droomplek waar de verwondering nog hoogtij viert. Niet voor niets kwamen en komen er nog altijd veel kunstenaars naartoe om er te schilderen en te schrijven. Dat verplicht jou natuurlijk tot niets, maar het geeft wel aan dat het een zeer inspirerend kustdorp is. 

logeren aan zee nabij de Cinque Terre

Logeren aan de Ligurische zee? Dan naar Cinque Terre

Cinque Terre mag niet ongenoemd blijven als we je willen inspireren met mooie plekken aan zee. Het bestaat uit vijf typisch Italiaanse kustdorpjes die een van de mooiste bezienswaardigheden van Italië vormen. Logeer je bij OlivArancio dan ben je daar dus vlakbij. Het gaat om de dorpjes Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Struinen door de straatjes van deze vissersdorpjes, kastelen bezoeken, wandelen over bergpaadjes en natuurlijk een tocht in een boot vanuit de schitterende haventjes. Het is er allemaal. Bovendien zijn de dorpen gemakkelijk met de trein te bereiken. Dat is een voordeel omdat het er in de zomer lastig parkeren is. Bovendien zie je dan ook nog eens veel meer van het landschap, dan wanneer je zelf sturen moet en op het verkeer moet letten. Wel zo relaxed.

Sinds 2020 organiseren wij ook een Cinque Terre-fietstocht. Op de fiets genieten van adembenemende uitzichten ver weg van het massa toerisme en tegelijk lekkere wijn en lokale producten te proeven. Heb je altijd al de Cinque Terre willen bezoeken en deze prachtige dorpjes vanaf de fiets willen bekijken? Dat kan nu! Bekijk de Cinque Terre vanaf je eigen elektrische fiets of huur een e-bike en beleef deze bijzondere dag in de wijngaarden van de Cinque terre.

logeren aan zee, Chiavari

Logeren aan zee? Dan naar Chiavari

Chiavari ligt op slechts vier kilometer van OlivArancio en is een prachtig kustplaatsje. Het ligt midden in de natuur en biedt enorm veel historie. Er is een jachthaven, speelpark en natuurlijk het strand. Met kinderen is dit een heerlijk uitstapje vanaf ons agristurismo. Voor een middagje shoppen overigens ook heel geschikt, en daarna natuurlijk nog even de voetjes in zee. 

Tip: Monterosso is het enige dorpje van Cinque Terre dat een echt strand heeft. Kiezelstenen en fijn zand wisselen elkaar af, omringd door groen begroeide rotsen. De gekleurde huisjes vormen een fabelachtige achtergrond. 

Bloemenrivièra biedt het ultieme logeren aan zee

Kijken we naar de hele kustlijn, de zogenoemde Bloemenrivièra, dan tref je er de meest fantastische zandstranden. Soms vergezeld van hoge kliffen, indrukwekkende havens (Genua) of haventjes (Cinque Terre) en veel historische rijkdom in de achterliggende dorpjes. 

In het westen van de Bloemenrivièra tref je meer rotsen dan aan de oostkant, maar die zandstranden zijn er overal. Je kunt op alle mogelijke plekken genieten van kiezelstranden of stranden vol fijn zand en altijd is er een koel briesje uit zee. 

Meer lezen over alle pracht van de Bloemenrivièra? Lees dan ons gratis e-book.

Logeren aan zee, wat is er te doen aan de Ligurische kust?

-snorkelen en zwemmen

Omdat het water vaak zo helder is, kun je er prachtig snorkelen. Een heerlijke bezigheid, ook met kinderen. De onderwaterwereld heeft veel te bieden en je ligt voor je het weet uren in zee. Soms is een strand zo mooi omringd door rotsen en begroeiing dat het beschut ligt en de zee, vooral waar het ondiep is, heerlijk opwarmt. Dat biedt de mogelijkheid om er lang in te blijven ronddrijven om te snorkelen en te zwemmen.  

portofino

-varen en zeilen

Vanaf veel plekken kun je zeilen. Ofwel met een eigen boot of je huurt er eentje. Natuurlijk is het ook mogelijk om met een georganiseerd tochtje in een boot zee op te gaan. Je krijgt op die manier een ander perspectief van de kustlijn. Veelal een fantastisch gezicht om die prachtige dorpjes vanaf zee te zien liggen. 

-surfen

Om te surfen moet je op het strand van Levanto zijn. Fijn zand, azuurblauwe zee en de wind door je haren. Wie wil dat nu niet. De golven zijn er voor jou en je treft er meerdere surfshops. Wil je weten hoe de golven erbij staan? Hier vind je er de meest actuele berichten over. 

-zonnebaden

Het lijkt overbodig om te vertellen, maar je kunt natuurlijk heerlijk van de zon genieten als je de stranden van de Bloemenrivièra bezoekt. Niet louter op een handdoekje op het zand, maar ook in heerlijke strandstoelen en onder mooie parasols. De sfeer is op de stranden altijd fijn. In de zomermaanden is het erg geliefd en daarom ook zeer druk. Zorg dat je op tijd bent om je auto te kunnen parkeren en een plekje op het strand te vinden. Of pak die eerdergenoemde trein. Buiten de drukke zomermaanden kun je er overigens ook nog prima terecht, de Italiaanse zon laat zich veel zien. Voordeel: dan is het een stuk rustiger. 

-Lekker eten

De landinwaarts gelegen dorpjes bieden alle mogelijkheden om er lekker te eten. Aan het strand zijn er natuurlijk ook mogelijkheden. Je eet bijvoorbeeld een gerecht met vis in de visserdorpjes, maar er is nog zoveel meer aan Italiaanse lekkernijen. Hoe zou het zijn als je aan een bordje heerlijkheid zit, met een glaasje wijn en met uitzicht op zee? 

Tip: Ga eens aan de dis bij restaurant Pepen, op loopafstand van OlivArancio. Daar proef je het echte Ligurische eten. 

Meer stranden in Ligurië voor logeren aan zee

Bovenstaand is natuurlijk maar een greep uit wat Ligurië allemaal aan strandleven te bieden heeft. Eerder schreven we over de 9 mooiste stranden. Het is aan jou waar je voorkeur naar uitgaat en waar je graag naartoe gaat als bij ons verblijft in OlivArancio. In alle gevallen zal je gegarandeerd vol bewondering de prachtige kustlijn ervaren, want zoals de stranden aan de Bloemenrivièra zijn, vind je ze nergens anders in de wereld. De combinatie van het azuurblauwe water met het goudgeel van de stranden, omringd door stoere rotspartijen en lieflijke kleurrijke huisjes. Het is er allemaal en maakt het plaatje compleet. Dit is Italië zoals het bedoeld is.