Over ons

OlivArancio - Wie zijn wij?

B&B fraseneggi in Maissana
terras OlivArancio met zeezicht
samen lekker eten in de buitenkeuken

Het avontuur van OlivArancio begon in juli 2005. Samen met mijn man Dmitri en onze zoon Dajo vertok ik, Saskia, naar Ligurië in Noord-Italië. We vonden een groot, oud pand. Na vele verbouwingen openden we Bed & Breakfast Fraseneggi. Daarnaast legden we een minicamping aan.

Onze kleinschalige camping RioRequesa is een rustige plek waar je kunt genieten van de natuur. Vanaf 2012 ging Dajo naar het Lyceum van Sestri Levante aan de kust. We besloten naar een pand in de buurt te gaan. Zo hoefden we minder te reizen en konden we meer genieten van de zee. In 2015 vonden we ons huis in Chiavari. Bed & breakfast Fraseneggi hebben we verpacht aan Bert en Helmut, die deze met liefde en aandacht runnen. De naastgelegen camping, een droom van Dmitri, is nog steeds van ons.

De olijfgaard bij ons pand OlivArancio

Bij OlivArancio hoort een olijfboomgaard van 4 hectare die zich uitstrekt over verschillende heuvelruggen. Het is ons gelukt om de oude boomgaard in ere te herstellen. Nu wordt er in het dorp heerlijke, biologische olijfolie van onze olijven gemaakt. We hebben alles beleefd wat je kunt beleven bij een emigratie naar Italië.

Inmiddels zijn we helemaal thuis in Italië. We kennen de omgeving, hebben bijzondere vrienden gemaakt en genieten van ons werk. Elk seizoen is het weer een feest om gasten te ontvangen. We vinden het heerlijk om samen te eten of een aperitivo te drinken, maar we geven onze gasten ook de vrijheid om zelf hun gang te gaan. Buiten het seizoen werken wij aan de olijfgaard, onderhouden we het oude pand en zijn we bezig met de camping. Ondanks het goede leven blijven we gewoon Nederlanders in Italië. Vandaar onze naam: Agriturismo OlivArancio: de Oranje Olijf.

Laat je e-mailadres achter voor unieke Italië en Ligurië tips!

We sturen je af en toe een mail met inspiratie en een kijkje in ons leven.

De Camping

camping RioRequesa met huurtent cabines en vrije plaatsen

Onze Camping RioRequesa

Op 40 kilometer van Agriturismo OlivArancio ligt onze kleinschalige natuurcamping. Dit is de ultieme uitvalsbasis voor een ontspannen vakantie in de natuur. Rio Requesa bevindt zich in een groene vallei en ligt direct aan een prachtig riviertje. Er zijn elf tentplaatsen van 60 tot 120 m² en vier houten tenthuisjes. Laat je verrassen door de schoonheid van de natuur en kom back to basic genieten op camping RioRequesa.

Cabines, huurtent en vrije plekken

Op camping RioRequesa staan drie houten tenthuisjes. We hebben ze zelf ontworpen met oog voor de natuur. De muren zijn van hoogwaardig Douglas hout en het water wordt verwarmd met behulp van een zonneboiler. De tenthuisjes hebben splinternieuwe bedden. Ook is er een ingerichte buitenkeuken met een eigen douche en droog-wc. Ieder tenthuis heeft een eigen stukje grond met een fijne zithoek.

Camping RioRequesa met vuurplaats voor een BBQ