Over ons

Wie zijn wij?

B&B fraseneggi in Maissana
terras OlivArancio met zeezicht
samen lekker eten in de buitenkeuken

In juli 2005 zijn wij uit Nederland vertrokken voor een mooi avontuur. We betrokken een oud pand in de gemeente Maissana. Na vele grote en kleine verbouwingen ontstond Bed & Breakfast Fraseneggi: 5 appartementen met zwembad in een unieke omgeving.

Naast de Bed & Breakfast ontwikkelden we een minicamping iets verderop. Camping RioRequesa. Ook de camping werd een succes: klein, midden in de natuur en sfeervol. In 2012 ging Dajo onze zoon naar het Lyceum van Sestri Levante. Het vele heen en weer gereis en de aantrekkingskracht van de kust zorgde voor een nieuwe zoektocht, een pand aan zee. In 2015 vonden we deze, in Chiavari. Het pand ligt schitterend en zo ontstond een nieuw avontuur. Fraseneggi hebben we inmiddels verpacht aan Bert en Helmut. De liefde en aandacht die ze hebben voor Fraseneggi zal er voor zorgen dat ze daar een mooie toekomst hebben en gasten er met heel veel plezier zullen vertoeven. De camping is bij ons gebleven, het was tenslotte "de droom" van Dmitri.

De olijfgaard

Op de nieuwe locatie hebben we er nog een nieuwe taak bij, een olijfboomgaard van 4 hectare op verschillende heuvelruggen. Deze is lang niet onderhouden en moet weer in ere hersteld worden om er vervolgens biologische olie van te produceren. Saskia is inmiddels helemaal thuis in de Italiaanse bureaucratie, gewoontes en het dagelijkse leven. Niet onbelangrijk want Italië is prachtig, maar ook ondoorgrondelijk.

We hebben alles beleefd wat je kunt beleven bij een emigratie naar Italië. Inmiddels voelen wij ons enorm thuis tussen de zeer vriendelijke Italianen, we kennen de omgeving goed en genieten van ons werk. We kijken er elk seizoen weer naar uit om vertrouwde, maar ook nieuwe gasten te ontvangen, lekker met elkaar te eten of gewoon een aperitivo te drinken. Buiten het seizoen werken wij aan de olijfgaard, het onderhoud van het oude pand en de camping. Ondanks het goede leven blijven we gewoon Nederlanders in Italië, vandaar onze naam: Agriturismo de Oranje Olijf.

Schrijf je in voor meer Italie & Ligurie inspiratie!

We zullen je niet spammen. Alleen sturen we af en toe interessante informatie en leuke aanbiedingen.

De Camping

camping RioRequesa met huurtent cabines en vrije plaatsen

Onze Camping RioRequesa

Op 40 km van onze Agriturismo ligt onze prachtige natuurcamping. Gaat uw voorkeur uit naar een kleinschalige, rustige (basis) camping met zwembad ipv van een appartement, dan bent u op onze camping aan het goede adres. Rio Requesa bevindt zich in een groene vallei en ligt direct aan een prachtig riviertje.

Cabines, huurtent en vrije plekken

Wij verhuren 4 cabines met eigen douche en wc en 1 ingerichte tent op het mooiste plekje van de camping. Deze verhuren wij allen met goede bedden incl beddengoed en handdoeken, keukentje en stromend water. Daarnaast verhuren we 9 ook vrije plekken voor uw eigen tent, caravan of camper.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.RioRequesa.com

Camping RioRequesa met vuurplaats voor een BBQ