Mooie stranden en feest in Sestri Levante.

Sestri Levante

Sestri Levante is een badplaats in de Noord- Italiaanse in de regio Ligurië. Dit mooie stadje ligt aan de Golf van Tigullio op de plaats waar het riviertje de Gromolo de zee uitstroomt. Portofino en de Cinque Terre zijn de bekendste en de meest bezochte plaatsen aan de Italiaanse Riviera. Ondertussen wordt het plaatsje Sestri Levante steeds bekender en is inmiddels favoriet onder de Italianen.

Een deel van Sestri Levante ligt op het schiereiland “Isola” dat tot de 11de eeuw een eiland was. Hierdoor zijn twee baaien ontstaan, de Baia delle Favole (fabels) en Baia del Silenzio (stilte).

Sestri Levante strand
2 mooie stranden: Baia del Silenzio & Baia delle Favole

Deze 2 prachtige baaien zijn vernoemd naar de Deense sprookjes schrijver. Hans Christiaan Anderson hij heeft een aantal jaren in Sestri Levante gewoond.

Baia del Silenzio is een idyllisch zandstrand met aan de oostkant een voetgangersgebied. Het oude centrum heeft prachtige gekleurde huisjes die aan de kustlijn staan. In het baaitje dobberen verschillende kleine vissersbootjes. Ze wachtend tot ze weer de zee op gaan om verse vis te halen.

Baia del Silenzio is een openbaar strand waar je veel locals zult vinden. Dit verborgen juweeltje is waarschijnlijk het mooiste en meest romantische strand van Ligurië.

Hans Christiaan Anderson-festival

Elk jaar in mei/juni viert Sestri Levante het Hans Christiaan Anderson-festival. De stad is bezaaid met jongleurs, straatartiesten en gekleurde standjes. Dankzij een wedstrijd worden de makers van de beste sprookjes door de kinderen beloond.

Het festival is dit jaar van 4 t/m 7 juni 2020.

Sestri Levante bezienswaardigheden

 

 

 

 

 

In het centrum van Sestri  staan vele statige paleizen zoals het Palazzo Fasce. De oudste kerk van Sestri Levante. De San Nicolò dateert uit 1151 en staat op Isola. In de Galleria Rizzi zijn 113 schilderwerken te bezichtigen van Italiaanse en Vlaamse meesters. Het overgrote deel van de schilderijen dateert van de periode tussen 1400 tot 1800.

Drie bezienswaardigheden en tips. 

1 Heerlijk winkelen in Via XXV aprile

Dit is een typisch Italiaans smal winkelstraatje uit deze regio genaamd Caruggio. Je voelt het typerende Italiaanse leven vol winkels, vrolijke mensen, allemaal leuke barretjes, bakkertjes e.d. Vergeet niet zo`n heerlijk Italiaans ijsje te nemen.

Let ook eens op de gevels en de muurschilderingen in dit stadje. Soms denk je dat ergens een luik zit maar dan blijkt het toch een muurschildering te zijn. Erg typerend voor Sestri Levante.

2 Basilica di Santa Maria di Nazareth

Deze prachtige kleine kerk lijkt te zijn waar iedereen elkaar ontmoet. Hij heeft grote trappen aan de voorkant en prachtige witte buitenkant. Het ligt aan het einde van de hoofdstraat van Sestri Levante. De binnenkant van de Basiliek met zijn vele fresco’s en standbeelden is zeker een bezoekje waard.

3 Wandelen naar Punta Manara bezienswaardigheden Sestri Levante

Je vertrekt vanuit de “caruggio”, dat is het centrale voetgangersgebied van Sestri Levante. Het vertrekpunt wordt aangegeven door een bord waarop Punta Manara op staat. Twee rode vierkanten geven de route aan. Je begint meteen bergopwaarts, tussen twee stenen muren. Terugkerend is er een eerste zicht op de Baia delle Favole en een prachtig uitzicht op Golfo del Tigullio.

Na slechts tien minuten lopen van het centrum van Sestri Levante kom je in de natuur en stilte en kun je genieten van prachtige uitzichten.

De wandeling wordt op een gegeven moment iets uitdagender omdat de bodem van het pad wat rotsachtig wordt. Het is niet moeilijk beloopbaar  maar wel behoorlijk steil. Er zijn echter een aantal bankjes onderweg waar je kunt ontspannen en van het uitzicht kunt genieten.

wandelen met zeezicht

Aangekomen in Punta Manara (in totaal een uur lopen van Sestri Levante), zijn er de ruïnes van een oude uitkijktoren. Er is een steile trap die leidt naar het uitzicht op het voorgebergte zelf, op de baai van Riva Trigoso en op oostelijk einde van Ligurië. Om van Sestri naar Punto Manara en weer terug te lopen heb je ongeveer 2 uur nodig. Vergeet niet een fles water mee te nemen. Onderweg kun je niets kopen.

Ligurische keuken

Echte aanraders zijn de regionale specialiteiten uit Ligurië. Een voorbeeld hiervan is Trofie al Pesto – een heerlijke pasta. Daarnaast is de Focaccia tipo Recco een echte aanrader. Dit streekproduct heeft de regio nu officieel als merk laten vastleggen. Deze heerlijke foccacia lijkt in niets op de  focaccia’s die je in de rest van Italië aangeboden krijgt. Je hebt Foccacia naturel maar ook met heerlijke kazen, tomaten en andere lekkernijen erop. Deze lekkernij is bij alle bakkertjes verkrijgbaar.

Sestri Levante markt.

Elke zaterdagochtend vindt de wekelijkse markt in Sestri Levante plaats op Piazza Aldo Moro. Dit ligt in het centrum van de stad. Hier wordt van alles verkocht van kleding tot eten en leuke hebbedingetjes. De markt duurt tot ongeveer 12.30.

Beste reistijd en klimaat Sestri Levante

De beste reistijd voor Sestri Levante is van april t/m oktober. In deze periode is de temperatuur vrij zacht en heb je weinig neerslag.  In juli is het warm in Sestri Levante zo`n  27 graden. De maand januari is de temperatuur op zijn laagst. Zo rond de 10 graden. In Juli en augustus is het wel drukker op de stranden. De italianen hebben in augustus zelf ook vakantie. Hierdoor is het extra druk.

Logeren bij Nederlanders in Italie?

Bent u op zoek naar een leuke verblijf plek in de buurt van Sestri Levante? Op onze camping aan de rivier kunt u met uw eigen tent verblijven. Daarnaast verhuren wij ook cabins. Dit zijn houten huisjes met een tent doek. Onze cabines hebben een eigen douche en wc. De cabins worden verhuurt incl handdoeken en beddengoed. U ritst uw koffer open en uw vakantie kan beginnen.

Verblijft u liever in een appartement met zeezicht dat kan ook  OlivArancio Hier verhuren we 8 appartementen met zeezicht en een groot zwembad.

Meer lezen over Sestril Levante dat kan!

Hans Andersen