Kunstenaars vinden hier hun inspiratie

Schrijvers en schilders hebben zich in de loop der eeuwen veelvuldig laten inspireren door het natuurschoon en de historie aan de Italiaanse Bloemenrivièra. Ook tegenwoordig laten veel toeristen hun creativiteit de vrije loop in deze omgeving. Heb jij ook een kunstenaarshart? Laat het bij ons spreken!

Wij houden van Italië en willen je heel graag inspireren met al het moois wat onder meer de Bloemenrivièra te bieden heeft, want dat is echt een bijzonder mooie omgeving. In deze blog wil ik vooral jouw creativiteit aanspreken. Veel kunstenaars gingen je voor. En dat is niet voor niets.

Kunstenaars vinden hier hun inspiratie

De kuststrook is in ieder jaargetijde het bezoeken waard en vooral kleurrijk. De schilderachtige kustdorpjes staan in bijzonder contrast met rotskusten en kiezelstranden. Dat maakt dit gebied tegelijkertijd romantisch en ruig tegelijk.

Dorpjes en steden als Portofino en San Remo zijn geliefd bij heel veel toeristen. Maar er is meer. Neem nou het slechts 33 vierkante kilometer grote Italiaanse Sestri Levante aan de golf van Tigullio. Voorzien van twee prachtige baaien is deze Italiaanse plaats voor veel mensen een waar paradijs.

Sestri Levante heeft bijzonder culturele link met Nederland

Het is een plek die veel meer te bieden heeft dan louter zon en zee. Alhoewel dat voor een groot aantal mensen al voldoende is. Wie zich echter in deze plek gaat verdiepen komt ook veel cultuur tegen. Neem bijvoorbeeld de prachtige oude historische gebouwen zoals de kerk van Sestri die dateert uit 1151. Meer cultuur in de vorm van schilderijen tref je in galleria Rizzi, waar ruim honderd schilderijen van Italiaanse en Vlaamse meesters te zien zijn.

Er is bovendien een bijzonder culturele link met Nederland. Er heeft namelijk enkele jaren een beroemde Nederlandse schrijver gewoond, Arthur van Schendel. Hij gaf zijn schrijverschap vorm vanuit het Italiaanse Sestri Levante, waar hij van 1920 tot en met 1945 woonde en werkte.

De romans Een zwerver verliefd en Een zwerver verdwaald, die hij in deze zogenoemde Italiaanse periode schreef, gaven de schrijver zijn eerste bekendheid. Hij schreef zijn in Italië spelende romans in Nederland en als het zich in Nederland afspeelde kun je er zeker van zijn dat hij deze romans in Italië schreef. En niet onverdienstelijk want hij ontving, weliswaar pas na zijn dood, de P.C. Hooftprijs voor zijn proza. Een borstbeeld van Van Schendel tref je in Amsterdam Oud-West.

Bijzonder om te beseffen dat een Hollandse schrijver vanuit het prachtige Sestri Levante zijn creativiteit en schrijverschap op een prachtige manier vorm wist te geven. Trouwens; ook de bekende Deense sprookjes-schrijver Hans Christiaan Anderson woonde een tijd lang in dit fraaie dorp. Daarover schreven wij al eerder in een blog.

Neem je eigen schrijf- en schilderspullen mee

Wil jij je creativiteit ook de ruimte geven in dit prachtige stukje Italië dan raden we je aan om je schrijf- of schilderspullen mee te nemen als je onze kant op komt. Er is ruimte genoeg om je kunstzinnig uit te leven en tegelijkertijd te genieten van een prachtige omgeving, lekker eten en een heerlijk verblijf. Zowel het binnenland met al haar natuurschoon als de kuststrook liggen aan je voeten.

uitzicht

En wij bieden je alle mogelijke comfort in onder andere onze verschillende appartementen en studio’s. Onder de Italiaanse zon kun je je tegoed doen aan alles wat je nodig hebt om je creativiteit de ruimte te geven. Van een inspirerende kleurrijke omgeving tot alle mogelijke vormen van ontspanning.

In de omgeving van onze agriturismo kun je bovendien ook heerlijk wandelen, zwemmen, varen en een grote dosis cultuur opsnuiven. Ingrediënten genoeg voor een inspirerend verblijf.