Activiteiten

Wat is er allemaal te doen?

te doen in Ligurie
Golfen in Rappalo
te doen in Ligurië kanoën

Activiteiten in Ligurië - de beste tips:

Activiteiten in Ligurië zijn er genoeg. Je kunt iedere dag van je vakantie iets nieuws ondernemen. In tegenstelling tot de bekendere regio’s van Italië, is Ligurië nog redelijk onontdekt. Je vindt hier populaire plekken als Cinque Terre, Portofino en Chiavari. Maar zijn nog genoeg andere plekken om te verkennen. Pak de fiets, trek je wandelschoenen aan of start de auto en laat je verrassen door de schoonheid van Ligurië!

In de omgeving van onze agriturismo kun je de volgende activiteiten ondernemen:

- zwemmen in de zee of in ons zwembad
- Canyoning
- paardrijden
- hiken
- karten
- duiken
- mountainbiken, fietsen en sportief e-biken
- dolfijnen spotten
- zeilen
- golfen

In agriturismo OlivArancio hebben we veel informatie over wandelingen, leuke dorpjes, schone stranden en nog veel meer. We helpen je graag! Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Extra

Dolfijnen kijken

Activiteit: walvissen en dolfijnen spotten

Op woensdag en zondag vertrek de boot uit Camogli en Genova. Eenmaal op zee begint de zoektocht naar walvissen en dolfijnen. Er is altijd een Engelssprekende bioloog aan boord om vragen te beantwoorden. Het lukt niet altijd om walvissen te vinden, maar een groep nieuwsgierige dolfijnen zie je sowieso!

Met de boot

Er zwemmen veel walvisachtigen in de Ligurische Zee. Het is dan ook belangrijk om hun leefgebied te beschermen. Hiervoor zijn er richtlijnen voor visserij, toerisme en vrachtverkeer. De boot die je meeneemt, het verzamelt plastic dat onderweg in zee ligt. De boottocht is niet commercieel, de opbrengst gaat, onder andere, naar natuurbehoud.

dolfijnen spotten