Zo leer je Genua kennen!

Genua is een stad waar je je uren kunt vermaken. Niet alleen met winkels kijken trouwens. Er is zoveel meer. En daar willen we je graag over vertellen en mee inspireren.

Zo leer je Genua kennen!

In veel gevallen kiezen mensen tijdens een zon- en zeevakantie ook een dagje stad. Vooral om te shoppen. Daar blijft het dan vaak bij. Dat is jammer, want er is veel meer uit zo’n stadse trip te halen. We willen je graag inspireren met meer informatie over Ligurië en steden die te bezoeken zijn als je bij ons op Olivarancio op vakantie bent. Dan haal je namelijk veel meer uit zo’n bezoek en ben je echt een ervaring rijker.

Behalve prachtige dorpjes is er een aantal steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Chiavari, waar je vanuit onze verblijven op uit kijkt. In een eerdere blog kaartten we dit stadje al aan dat prachtige vissers- en jachthavens heeft.

Daarnaast raden we de steden Levanto en Lucca aan en uiteraard Pisa, beroemd om de toren, maar deze stad heeft meer te bieden zoals een prachtig oud centrum. Maar waar we in deze blog op willen focussen is Genua. Als je namelijk wat meer van een stad weet, maakt dat de beleving een stuk intenser.

Rijd nooit zomaar voorbij Genua

Genua was in 2004 culturele hoofdstad van Europa! Dat geeft wel aan dat deze Italiaanse stad het bezoeken waard is. Het is de grootste havenstad van Italië en na Marseille de tweede haven aan de Middellandse Zee.

We noemden het al eerder een onderschatte stad in Italië. Het is niet alleen een knooppunt als het gaat om meerdere Italiaanse snelwegen, maar ook een bijzonder gevarieerde stad die je nooit voorbij moet rijden. De stad is tegen de heuvels aan gebouwd, wat op meerdere plekken een prachtig uitzicht biedt.

Ga er sowieso wandelen door de straten Via Balbi en Via Cairoli. Dit deel van de stad staat op de werelderfgoedlijst, samen met de zestiende eeuwse stadspaleizen aan de Via Garibaldi. Ook kijk je je ogen uit als je in de oude haven Porto Antico een kijkje gaat nemen. Van hieruit gaan veerboten naar onder meer Nice, Sardinië, Corsica en Sicilië.

Genua Het Platform

Eén van de meest bezochte attracties is het aquarium. Stel je daar niet een klein aquarium bij voor, maar eentje van formaat waar zelfs dolfijnen in rond zwemmen. We noemen ook graag het Teatro Carlo Felice, een prachtig operagebouw dat rond 1826 is gebouwd. Dit gebouw werd tijdens de tweede wereldoorlog voor een groot deel verwoest, maar weer herbouwd. Pak tijdens je stadstoer ook de wijk Pegli mee. Vanuit deze wijk heb je aan de promenade een prachtig uitzicht over stad en haven. Dit stadsdeel was overigens tijdenlang bekend als kuuroord. Er is een dan ook een groot aantal badhuizen.

De vuurtoren van Genua

La Lanterna is de vuurtoren van Genua die sinds 1543, in navolging van een eerdere vuurtoren, zeelieden een lichtbaken biedt. Je kunt de 117 meter hoge vuurtoren bezoeken, door 172 treden te nemen naar boven. De beloning bestaat uit een magistraal uitzicht over stad en zee. Het museum, dat naast de vuurtoren ligt, vertelt je alles over de geschiedenis ervan.

Voorts willen we je inspireren met onder meer de vele kerken die de stad rijk is zoals de Basilica della Santissima Annunziata del Vastato, de rooms-katholieke kathedraal Duomo dei Genoa, en het paleis van Genua Palazzi dei Rolli.

Kortom; het is een stad om niet louter te shoppen, maar om goed om je heen te kijken en je onder te dompelen in geschiedenis en cultuur. Natuurlijk kun je je er tegoed doen aan lekker eten in de vele restaurantjes. Een bezoek aan Genua is absoluut de moeite waard en vanuit onze Olivarancio accommodaties goed te bereiken.

Wist je trouwens dat de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus er is geboren? En dat de beroemde violist Paganini er vandaan komt? Kortom; er is nog veel meer te ontdekken als het om Genua gaat. Wees vooral nieuwsgierig en ga er op uit.