Vliegen vanaf Amsterdam naar Genua

Vliegen van Amsterdam naar Genua

Veel van onze gasten komen met de auto naar ons toe. Maar mocht je liever komen vliegen dan is dit een goede mogelijkheid. Genua ligt op slechts 40 min van agriturismo OlivArancio en op een uurtje van onze camping RioRequesa. Een auto huren is wel handig voor het maken van allerlei uitstapjes in de omgeving.

Vliegen vanaf Amsterdam naar Genua dat kan vanaf april 2016. Dagelijkse vliegt KLM Cityhopper 2 keer per dag vanaf Amsterdam Schiphol  naar Genua. Deze vluchten naar Genua zijn een samenwerking van KLM en AlItalia.

Kijk bij het boeken even goed naar je terugvlucht vooral in het voor en najaar zijn deze soms maar 1 euro waardoor je voor rond de 120 euro op en neer kunt vliegen.

vliegveld Genua

Vliegen naar Genua

Het vliegveld in Genua heet  “Cristoforo Colombo” (GOA). De airport is vernoemd naar Christoffel Columbus die in Genua werd geboren. Het vliegveld ligt op een kunstmatig eiland op zo`n 8 kilometer van het centrum van Genua. Hierdoor vlieg je het laatste stukje boven zee en lijkt het of je in de zee landt. Vanuit Nederland vertrekken alleen rechtstreekse vluchten naar deze bestemming vanaf Amsterdam. In België gaan er rechtstreekse vluchten vanuit Brussel. De vlucht duurt een kleine 2 uur.

Voorzieningen op de luchthaven van Genua

De luchthaven van Genua is vrij compact met één terminal. Je kunt hier gemakkelijk wat te eten of te drinken verkrijgen bij een koffiebar, kiosk of ijssalon. Op de luchthaven zijn een paar kleine winkeltjes. Houd er rekening mee dat je binnen de EU niet belastingvrij kunt winkelen bij de dutyfree shop. Je hebt tot maximaal 3 uur gratis wifi toegang in de terminal. In de lounge is gebruik van wifi onbeperkt en gratis. Je kunt een op de begane grond een toegangspas voor de lounge kopen.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Genua

Vanaf de luchthaven van Genua kun je op verschillende manieren verder reizen. Er rijdt een bus tegen voordelig tarief deze vertrekt elk half uur naar de treinstations Brignole en Piazza Principe. Hier kun je eventueel overstappen op de trein naar een andere bestemming. Je kunt de bustickets online vooraf tegen korting reserveren. De bus rijdt 7 dagen per week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Daarnaast rijden er natuurlijk taxi’s vanaf de luchthaven en is het mogelijk om zelf een auto te huren. Houd rekening met tolwegen onderweg.

taxi genua

Tip
Huur je auto direct bij het boeken van je ticket. Zodra je op het vliegveld staat zullen de huurprijzen ineens een stuk hoger liggen.

Vakantie in Genua

Genua is een prachtige historische stad in noord Italië met een fraaie ligging aan de Ligurische Zee. In deze grootste en belangrijkste  havenstad van Italië meren talloze cruiseschepen aan. Genua weet bezoekers te trekken met haar overduidelijk rijke historie. Neem een kijkje in 1 van de 42 prachtige “Palazzi” en proef de gezellige sfeer bij de Mercato Orientale. Ook is de bekende “Via Garibaldi” de hoofdstraat van Genua is een bezoekje waard. Deze straat staat vooral bekend om de indrukwekkende paleizen die de rijkste burgers van Genua hier hebben gebouwd in de 16e eeuw. In Genua staat ook een indrukwekkende en befaamde vuurtoren genaamd “La Lanterna”.

Boccadasse Genua

De wijk Boccadasse is ook zeker een bezoekje waard. Deze historische plek grenst direct aan het water en ademt een knusse en authentieke sfeer met haar pastelkleurige huizen.

Fly CO2 ZERO ( co2 neutraal) 

KLM heeft het voortouw genomen om de luchtvaart duurzamer te maken en hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Dit doen ze o.a. door te investeren in biobrandstoffen en zuinige vliegtuigen, vluchtoperaties te optimaliseren en emissies te compenseren.

Wil je ook je CO2-uitstoot van je vlucht compenseren? Selecteer dan de reisoptie CO2ZERO bij het boeken van je vlucht via de KLM-website of KLM-app.

Kamperen en vliegen

Wil je graag kamperen maar weet je niet hoe je dat kunt combineren met een vlucht kijk dan eens op onze website van RioRequesa. Bij ons huur je een volledig ingerichte huurtent of cabine. Beiden worden verhuurt incl. handdoeken en beddengoed. Je pakt je koffer met kleding uit en je vakantie kan beginnen.