Boccadasse, net zo mooi als de Cinque Terre?

Boccadasse; dit plaatsje ademt dezelfde sfeer uit als de dorpjes in de Cinque Terre.

Boccadasse was honderd jaar geleden nog een vissersdorpje nu is het een “wijk” vastgeplakt aan de noord- Italiaanse stad Genua. Het is een heerlijk slaperig dorpje met een klein haventje en klein kiezel strandje. De tijd lijkt hier stil te staan, de kleuren, de sfeer en de geur van de zee geven aan dat je je buiten de stad bevindt.

Boccadasse strand

Je kunt hier door de straten slenteren, lekker zonnebaden of zwemmen in de baai. Geniet van een aperitief en geniet van het uitzicht van de gekleurde vissersbootjes die liggen te dobberen in het water. Het oude centrum van Boccadasse ligt op een rots aan de baai. De pastel kleurige huisjes ademen hierdoor dezelfde sfeer uit als de dorpen van de Cinque Terre. Dit beeld van Boccadasse is wereldberoemd.

bocadasse genua

Boccadasse is erg Fotogeniek.

Zodra je naast de kerk een klein zijstraatje inloopt kom je bij het oude pittoreske vissersdorpje. Het plekje is ontzettend fotogeniek! Wandel door de straatjes van dit romantische plaatsje en geniet van de uitzichten. De authentieke huizen zorgen voor een schilderachtige aanblik, maar het meest fotogeniek zijn toch wel de vissers die op het strandje hun netten repareren of hun kleine vissersbootjes voorzien van een nieuw lik verf.

Boccadasse Genua

Langs de boulevard (corso Italia) kun je terug naar Genua lopen. Dit is een wandeling van ongeveer een uurtje, 6 km. Vooral het eerste stuk langs de zee is erg mooi wandelen. De Corso Italia is dan ook het gebied van de stadsstranden. In de jaren 50 was het bekend om zijn strandclub de “New Lido”. Hier werden de wedstrijden Miss Lido gehouden, Sophia Loren is hier ontdekt.

Er gaat  ook een bus van Boccadasse naar Genua zodat je dat stuk niet helemaal hoeft te lopen.

Bocadasse

Blijf je echter nog wat hangen in dit prachtige dorpje dan kun je voor een heerlijke lunch of diner met zeezicht aanschuiven bij Capo Santa Chiara (Via Al Capo di Santa Chiara 69).  Hier bereiden ze heerlijke streekgerechten die worden bereid met allemaal verse ingrediënten de meeste zijn die ochtend gevangen in de zee.

Andere leuke Italiaanse steden en dorpen?

Als je meer zou willen lezen over mooie dorpjes in noord Italië en dan specifiek in de provincie Ligurië kijk dan hier. De mooiste dorpjes van Ligurië

bocadasse strand

Logeren bij Nederlanders in Italië? 

Dit prachtige plekje ligt op slechts 39 km van Agriturismo OlivArancio. Een bezoekje aan Boccadasse laat zich goed combineren met een bezoekje aan De stad Genua of Nervi, nog zo’n leuk plekje vlakvoordat je de stad Genua binnen rijdt.