Steden en dorpjes

Authentieke dorpjes en gezellige steden

Lucca Terrasjes
toren van Pisa
Markt in Chiavari

Chiavari

Chiavari is een van de gezelligste steden uit de omgeving. De agriturismo kijkt uit op deze sfeervolle stad aan de Golf van Tigullio. De mooie binnenstad met haar gekleurde huizen en het strand trekken veel toeristen. Rondom de stad zijn veel prehistorische vondsten gedaan. Je kunt ze allemaal bekijken in het archeologisch museum. Sinds jaar en dag speelt visserij een belangrijke rol in Chiavari, daarom zijn er verschillende vissers- en jachthavens. Voor een lekkere visschotel, ben je hier dus op de juiste plek! De meubelindustrie is gespecialiseerd in de productie van lokale specialiteit: de elegante chiavarina keukenstoel.

I borghi piu belli d`Italia ( de mooiste dorpjes van Italie)

De Italiaanse overheid heeft een lijst opgesteld met mooie, kleine dorpen die het bezoeken waard zijn. Ondanks hun schoonheid, lopen ze het risico om vergeten en verlaten te worden. Men hoopt dat er nieuw leven in deze prachtige dorpen wordt geblazen. In onze omgeving staan zeven van deze bijzondere dorpen: Framura, Brugnato, Vernazza, Montemarcello, Varese Ligure, Tellaro en Moneglia. Bekijk de volledige lijst hier.

Genua

Genua is de belangrijkste Italiaanse havenstad aan de Middellandse Zee. Het is één van de meest onderschatte steden van Italië. De grote, fraai versierde palazzi zijn het bewijs van rijkdom die al in de vroege eeuwen is vergaard. De oude haven en de kleine straatjes zijn absoluut een bezoek waard.

Levanto

Levanto ligt noordelijk van Cinque Terre. Het is levendig stadje in een kleine baai met een mooi zandstrand. Levanto is voor ervaren surfers één van de beste plekken aan de Italiaanse kust. De golven kunnen er wel vier meter hoog worden. De ideale maanden hiervoor zijn september, oktober en november.

Pisa

Pisa ligt op een uur rijden vanaf OlivArancio. De stad staat vooral bekend om zijn scheve klokkentoren bij de kathedraal van Pisa ( Duomo di Pisa). Bouwmeesters Gugilmo en Buonanno zagen, kort na het begin van de bouw in augustus 1173, dat de toren helde. Vervolgens bouwde men verder. Hierdoor is de toren niet alleen scheef maar ook krom. Tip: stap in de koets en laat je met paard en wagen door de historische stad rijden!

Lucca

Lucca is één van de rijkste steden in Noord- Italië. Je rijdt er binnen anderhalf uur vanaf de agriturismo naartoe. De stad is ooit door de Etrusken gesticht. De romaanse stijl van de dom verraadt dat het daar in de 11e eeuw al goed wonen was. Rondom de stad staat een brede vestingmuur tegen aanvallen vanuit Florence. Zo ver is het gelukkig nooit gekomen. In de 19e eeuw heeft de muur de stad echter wel beschermd tegen een overstroming. Tegenwoordig is er op de grote stadswal een park aangelegd met fiets- en wandelpaden.

Extra

Markt in Genua

Markt in Genua

De grootste markthal in Genova is Mercato Orientale in het oosten van de stad. Iedere ochtend is er een enorme markt vol kleuren en geuren. Je kijkt er je ogen uit! De sfeer is gezellig, informeel en luidruchtig.

Kleurrijke groenten en vers gevangen vis

Op de markt vind je vooral kleurrijke groenten, fruit en strengen knoflook. Natuurlijk is er ook verse vis, heerlijke kruiden en specerijen, sauzen, vleeswaren en zoetigheid. Kortom: een feest voor alle zintuigen.

Markt in Genua