Kies eens voor een dagje Chiavari

Wie bij OlivArancio logeert kan alle kanten uit als het gaat om uitstapjes maken. Zo kun je heerlijk een dag wandelen in natuurpark Aveto of voor wie het nog sportiever wil aanpakken, naar het klimpark Giandriale. Kies je voor een dagje shoppen, terrasjes bezoeken en een kijkje nemen in een museum dan is een bezoek aan het mooie stadje Chiavari een aanrader. Bovendien ook heel leuk voor de kinderen want er is van alles te doen en het ligt heerlijk aan zee.

Zo’n drie kilometer bij OlivArancio vandaan ligt het leukste stadje van Italië, Chiavari. Gelegen tussen de heuvels en de zee biedt het alles wat typerend is voor een authentieke Italiaanse kustplaats. Er zijn onder meer strand, een boulevard, een jachthaven, winkels en restaurants.

Dat lijkt een droge opsomming, maar daarmee zouden we Chiavari tekortdoen want het is weliswaar geen schreeuwerig stadje maar het bruist er van de energie en met een dag Chiavari dompel je jezelf echt onder in het fijne Italiaanse leven. En je kunt er tot in de late uurtjes genieten, totdat de zon ondergaat in de Golf van Tigullio.

Chiavari is een historisch en kleurrijk stadje

Het is een kleurrijk dorp. Niet alleen dragen de groen wuivende palmbomen daaraan bij, maar ook de vele gekleurde gevels en luiken. Dat het stadje al eeuwenoud is lees je af aan de arcadegalerijen, waardoor je er ’s zomers heerlijk in de schaduw kunt lopen. De geschiedenis is ook goed zichtbaar door de vele historische gebouwen in het centrum. Uit de zeventiende eeuw stamt de kerk van Chiavari die werd gebouwd als herdenkingsplaats van de verschenen Madonna, La Nostra Signora dell’Orto. Dit is echter niet de enige kerk die het stadje siert. De pastelkleurige barokke kerk van San Francesco kent een Middeleeuwse uitstraling, terwijl deze toch heus eind negentiende eeuw is gebouwd. De derde kerk, de kerk van San Salvatore gebouwd in Romaanse stijl, ligt iets buiten de stadsgrenzen bij het dorp Cogorno. En natuurlijk kent het stadje een centraal gelegen plein, het Piazza delle Carrozze, omringd door gezellig cafeetjes. Vanaf het plein wandel je direct de botanische tuinen van Chiavari in.

chiavari

Met de kinderen naar Chiavari

Het strand van Chiavari is met z’n golfbrekers heel kindvriendelijk. Zowel de jongste als de wat oudere kinderen zullen zich hier uitstekend kunnen vermaken. Naast de jachthaven is er ’s zomers een groot speelpark voor de kinderen waar ze kunnen ravotten in grote luchtkastelen op het water. Net buiten het centrum is er in de zomer ook een ommuurde speeltuin. Er is onder anderen een spectaculair klimparcours.

Voetballiefhebbers nemen een kijkje bij Lavagnese Calcio 1919

Zijn de kinderen dol op voetbal dan is het leuk om een kijkje te nemen bij het voetbalcomplex van Lavagnese Calcio 1919. Het Stadio Edoardo Riboli stadion ligt in het stadsdeel Lavagnese. De club is onder meer populair van het organiseren van voetbalkampen en spreekt bij kinderen en jongeren tot de verbeelding omdat de club een aantal geweldige spelers voortgebracht heeft die inmiddels deel uit maken van onder meer FC Genua en Sampdoria. 

Bezoek de vele markten in Chiavari

Tijdens een dag wandelen, shoppen en een museumbezoek mag een bezoek aan een van de vele markten niet ontbreken. Er is een dagelijkse versmarkt en op vrijdag is er een grote markt met allerlei versproducten, kleding en delicatessen. Elke tweede zaterdag en zondag van iedere maand is er een antiekmarkt. Als afsluiting van zo’n volle heerlijke dag is een wandeling over de brede boulevard langs het strand dan heerlijk. Uiteraard kun je er neerstrijken op een van de terrassen om er iets te drinken en te eten. Nadien is het gemakkelijk terugfietsen naar OlivArancio. Met de auto kan natuurlijk ook altijd. Een bezoek aan dit stadje in het mooie Ligurië is de moeite waard.