Inspiratie voor het reizen naar Italië

Toeristische reizen naar Italië zijn momenteel niet mogelijk, maar dat neemt niet weg dat we je graag inspireren met de mogelijkheden voor als het wel weer kan. We blijven ons verheugen op jouw komst.

Je neemt het vliegtuig naar Genua, Pisa of Milaan en je bent al een flink eind op weg naar OlivArancio in Chiavari. Volgens insiders is vliegen op Milaan het meest goedkoop omdat er meerdere vluchten per dag gaan. Houd dan wel rekening met tolwegen en het feit dat je een auto moet huren. Je reist met het vliegtuig in ieder geval wel snel naar Italië. Met de auto naar noord Italië reizen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Een rit van Utrecht naar Chiavari betekent dat je een afstand van twaalfhonderd kilometer aflegt. Het voordeel is dat je vrij bent om te gaan en te staan waar je wilt. Ook op de plaats van bestemming heb je heerlijk je eigen vervoer bij je.

Reizen naar Italië kan zomaar weer mogelijk zijn

Momenteel is Italië ‘oranje’. Dan weet iedereen meteen wat er wordt bedoeld. Je mag louter voor noodzakelijke trips naar Italië reizen en bij thuiskomst moet je tien dagen in quarantaine. Dit reisadvies kan zomaar veranderen nu er mogelijk vaccinaties beschikbaar zijn. Het kan in een redelijk korte tijd zomaar anders worden. Daar verheugen wij ons op en ik hoop jij ook. Daarom willen we je toch graag inspireren met van alles wat een reis naar OlivArancio je te bieden heeft.

Mocht je aankomen in Genua dan is het niet al te ver rijden naar Chiavari, wat vlakbij Sestri Levante ligt. Een plaats die Genua met de vijf dorpen van Cinque Terre verbindt. Dit zijn vijf dorpjes die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Ze bestaan uit typische Italiaanse huizen, allemaal met een eigen kleur. Dit kleurrijke geheel is gebouwd op de rotsen langs de oceaan. Meer Italiaans krijg je het niet. Pak je deze kustroute dan ben je verzekerd van een prachtige rit langs de Italiaanse Rivièra. Je rijdt door geweldig leuke Italiaanse kustdorpjes en kunt bij mooi weer ook nog even het strand op. Kom je vanuit Pisa dan tref je langs de kust eveneens heerlijke dorpjes en stranden. Leuker dan over de snelweg rijden.

Vanuit Chiavari reizen naar het Italiaanse Pisa

Vanuit Chiavari naar Pisa is het ongeveer honderddertig kilometer rijden. Behalve de scheve toren is Pisa ook heel bekend als studentenstad. De beroemde natuurkundige en filosoof Galileo Gelilei heeft hier ooit gestudeerd en werd er later hoogleraar wiskunde. Je kunt er heerlijk shoppen en Pisa heeft gezellige levendige winkelstraten.

Ooit het Baptisterium gezien? Deze staat ongeveer achter de toren en is de bijzondere doopkapel van de kathedraal, gewijd aan Johannes de Doper. Wist je overigens dat Pisa een van de oudste botanische tuinen ter wereld heeft? De Orto Botanica di Pisa is er al sinds 1544. Je treft er bijzondere planten, bloemen en een bibliotheek. Er is ook een natuurhistorisch museum gevestigd. De oudste wijk van Pisa is Sant’Antionio. Prachtig om daar een wandeling te maken. Met andere woorden, ben je eenmaal bij ons gearriveerd dan is een bezoek aan Pisa echt een aanrader.

Reizen naar de stad van de schoonheid, het Italiaanse Florence

Florence voor beginners - de Nederlandstalige reisgids voor Florence!

Als je bij ons verblijft en een andere prachtige stad wilt bezoeken is Florence een aanrader. De afstand met de auto is ongeveer honderdnegentig kilometer, maar daar krijg je veel moois voor terug. Florence is natuurlijk de stad waar de kunst zegeviert. Je treft er beelden van Michelangelo en schilderijen van Botticelli, Titiaan, Caravaggio en Rafaël. Als je de kans krijgt deze werken in het echt te zien, zou je het niet moeten laten. Breng ook een bezoek aan het bijzondere plein van Florence, Piazza del Duomo. Palazzo Vecchio is het enorme stadhuis van Florence en natuurlijk kun je de middeleeuwse Ponte Vecchio niet overslaan.

Maak er een wandeling door het historisch centrum en laaf je aan alle mogelijke schoonheid van zowel gebouwen als beelden die je in Florence overal aantreft. Je hoeft er nauwelijks een museum voor te bezoeken. Als we er dan toch eentje mogen noemen: het San Marco Museum. Deze schilder was monnik en dat is de reden dat dit museum zich in een oud dominicanenklooster bevindt. De echte David zien? Dit ruim vier meter hoge marmeren beeld van Michelangelo vind je in de Galleria dell’Accademia. Met een bezoek aan Florence krijg je een enorme boost aan schoonheid!