Natuur en landschap in Ligurië

Fantastische natuur en paradijsjes

Giacopane

Parco del Beigua, de natuur oostelijk van Genua

Dit is met een oppervlakte van 87 km² het grootste regionale park van Ligurië. Hier vind je alles wat de natuur te bieden heeft; van bergen tot glooiende heuvels en bossen. De hoogste toppen reiken tot 1.200 meter!

Parco dell'Antola, de natuur noordelijk van Genua

Dit park in de Ligurische natuur heeft een oppervlakte van 48 km². De Monte Antola is 1597 meter hoog. Dit is een geliefde plaats voor locals, omdat het er in de zomer lekker koel is. Het meer middenin het park is een fijne plek voor een frisse duik op warme dagen.

Parco naturale Aveto

Aveto is een beschermd wandelgebied met weiden en kale rotsen. Hier kun je in de zomer heerlijke wandelen door de natuur van de Apennijnen. Er zijn glooiende olijfboomgaarden en er worden druiven verbouwd.

Parco Regionale Montemarcello - Magra

Het regionaal park Montemarcello-Magra ligt tussen de golf van La Spezia en de Vara vallei. Er liggen zestien dorpjes in het gebied. De mooiste zijn Ameglia, Montemarcello, Tellaro en Bocca di Magra. De heuvels zijn ruim vierhonderd meter hoog. In dit park vind je een aangename afwisseling van cultuur en natuur.

Extra

Olijventeelt in Leivi olijfolie

Puur natuur: olijven

In Ligurië zijn olijven de belangrijkste bron van inkomsten. Olijfolie uit Ligurië heeft het exclusieve D.O.P. label. Dit staat voor Denominazione di Origine Protetta’, wat 'Beschermde Benaming van Herkomst' betekent. Het garandeert dat de olie gemaakt wordt van 100% lokale olijven en dat ook het gehele productieproces in deze streek plaatsvindt.

Wijnen

Wijngaarden in Ligurië hebben een beperkte productie, maar de druiven zijn van hoge kwaliteit. Van de wijngaarden aan zee komen zes D.O.C. wijnen (garantie van herkomst en productieproces), waarvan de bekendste de "Cinque Terre Sciacchetra" is.

Wijn van de cinque terre