Voor een actieve vakantie kom je naar OlivArancio

Hoe heerlijk moet het zijn om ’s morgens een rondje hard te lopen langs de zee, om met een mountainbike over onverharde paden te fietsen of een heerlijke wandeling te maken met prachtige vergezichten. Het kan allemaal bij ons. We nemen je graag mee voor een fiets- of wandeltocht.

Actieve vakantie in Ligurie

Het aantal fietsen is niet aan te slepen en sportkleding gaat als een dolle over de toonbanken. Nederlanders lijken een sportief volkje en zeker in deze coronatijd wordt er meer hardgelopen en gefietst dan daarvoor en doen enorm veel mensen een workout in het park of in eigen tuin of huiskamer.

Een goeie zaak want wie weerstand op wil bouwen doet er goed aan zo gezond mogelijk te leven en daar hoort sporten zeker bij. Of je dat nu heel fanatiek doet of rustig aan, maakt niet uit. In de buitenlucht jezelf een beetje of helemaal in het zweet werken is goed voor lijf en leden én voor de geest. Na een uurtje sporten kun je de wereld weer aan.

OlivArancio biedt fantastische mogelijkheden voor een actieve vakantie

Dat is tijdens een vakantie niet anders. Niet voor niets zie je regelmatig auto’s richting een vakantiebestemming rijden met een racefiets of mountainbike achterop en koffers zijn gevuld met sportkleding. Ervan uitgaande dat we de komende tijd een vakantie in Italië kunnen plannen biedt OlivArancio een heerlijke plek van waaruit je je op sportief gebied uit kunt leven.

Wandelen in een natuurpark

We schreven al eerder over het wandelgebied natuurpark Aveto waar een wandelpad ligt dat fantastisch is om te lopen. Maar er is meer. Als je in onze regio wilt fietsen, of dat nu met een racefiets, mountainbike of andere sportieve fiets is, is het fietspad door het natuurpark ook heel goed te doen of je kiest voor een fietspad langs zee. Ook dat is een echte aanrader. Langs de kust fiets je redelijk vlak en dat is voor iedereen goed te doen. Wil je het sportiever aanpakken dan kun je voor mountainbike routes door het binnenland kiezen.

Op de fiets door Ligurie

OlivArancio biedt eigen fiets- en wandelpakket

Komend voorjaar biedt OlivArancio een eigen fiets- en wandelpakket aan. De omgeving van OlivArancio zal dan met één van ons als begeleider en inspirator op een sportieve manier worden verkend. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap: en je krijgt onze prachtige regio te zien én je bent lekker lichamelijk bezig. Wil je niet mee, maar je partner wel? Dan gaat de een lekker mee en de ander krijgt van ons een kookcursus of een van ons neemt je mee naar een wijnproeverij.

Hardlopen langs de zee

Ben je wat fanatieker en een hardloper of ben je dol op trailen? Ook dan zijn er veel mogelijkheden in onze omgeving. Er zijn meerdere hardlooproutes met verschillende afstanden. Denk aan routes van vijf, acht en meer dan tien kilometer tot aan een halve marathon aan toe. Veel van die routes gaan langs de zee. En wat is er mooier dan ’s morgens vroeg de branding te horen terwijl je je rondje rent of ’s avonds bij ondergaande zon langs de boulevard en aan zee te lopen.

Trailen op onverharde paden

Trailen doe je op onverharde paden. Er zijn speciale trailruns zelfs vanuit onze eigen achtertuin zoals de trail die bijvoorbeeld start in de Via della Chiusa in Sestri Levante. De verschillende trails zijn van zwaar tot licht. Voor ieder wat wils dus. In Italië heb je immers rekening te houden met veel meer hoogtemeters dan in het vlakke Nederland.

Kanovaren Ligurie

Canyoning in de natuur

Ben je een wandelaar en een beetje in voor avontuur dan is het afdalen van watergangen een geweldige ervaring. Je leest er meer over in onze eerdere blog over canyoning, de naam voor deze sport. Je gaat abseilen, springen, klimmen, wandelen en zwemmen. Fantastisch om te doen. Je begeeft je midden in de natuur en wordt beloond met prachtige vergezichten.

Met de kinderen naar een klimpark

Voor de kinderen is een bezoek aan klimpark Giandriale een aanrader. Je kunt er met het hele gezin terecht en geniet er volop van de natuur. En lekker spannend: je kunt de 250 meter lange kabelbaan nemen die je een prachtig uitzicht over de vallei biedt. Geschikt voor kinderen vanaf tien jaar.