Canyoning In Ligurië

Wil je watervallen veroveren en in kleine meertjes duiken? Dan is canyoning echt iets voor jou! Een sport voor de hele familie! Het Ligurische berglandschap biedt een grote variëteit aan mogelijkheden om sport en natuur te combineren.

Canyoning is een bijzondere ervaring

Canyoning bestaat uit het afdalen van watergangen. In tegenstelling tot andere watersporten zoals raften, kajakken, hydrospeed, is het mogelijk om langs de stroom te lopen. Je gebruikt hierbij geen rubberboot of kano. Je beweegt je dus in de richting van het water nooit stroomopwaards.

Canyoning biedt plezier en opwinding voor iedereen. Je kunt meedoen wanneer je redelijk fit bent en tussen 6 en 50 jaar. Sommige kloven zijn tot wel 15 meter diep. Het hebben van hoogtevrees is hierbij niet handig.  Je zult tijdens de canyon tocht abseilen, klimmen, springen, wandelen en zwemmen. Dat garandeert een opwindende ervaring. In deze prachtige omgeving kun je ook echt genieten van de onaangetaste natuur en adembenemende uitzichten.

Ligurie canyoning

Het water is kristelhelder en schoon. De omgeving is indrukwekkend. Onderweg zie je ook verschillende diertjes zoals vissen, kikkers, vogels etc.

Abseilen, watervallen, springen & klimmen

De eerste 30 minuten van de route zijn ideaal om op te warmen. Er zijn dan nog geen grote obstakels. Daarna, komen de obstakels sneller achter elkaar. Soms is het nodig om te abseilen, omdat springen niet mogelijk is. Op andere momenten kun je kiezen tussen abseilen of springen. Onderweg kom je verschillende kleine watervalletjes tegen die soms gebruikt kunnen worden als glijbaan. De minimale leeftijd is 6 jaar en het hebben van een zwemdiploma is een vereiste.

glijbaan canyoning brugnato

Wat je zeker mee moet nemen:

  • Schoenen die nat mogen worden het makkelijkste zijn gympen.
  • Een handdoek
  • Zwemkleding of droog ondergoed

Wat geleverd wordt:

  • wetsuit (geeft warmte en bescherming)
  • touwen en klimgordel
  • helm

Kosten:

De prijs voor Canyoning komt op € 34,00 per persoon. Deze prijs is inclusief:

  • Pendeldienst naar de Canypning plek. Heen en terug.
  • Gebruik wetsuit, touwen helm etc..
  • De excursies worden geleid door FIRAFT-gekwalificeerde gidsen.

Waar?

Bij de afslag Brugnato/ Borghetto Vara A12. Om mee te kunnen doen moet gereserveerd worden. Je hoort dan op welke dag er een Cannyoning van start gaat. Reserveren kan op nummer: +39 3389998561. Voor meer informatie kun je kijken op: caynoing brugnato  

Wij kunnen natuurlijk ook altijd voor je reserveren.

canyoning glijbaan Ligurië

Verblijf Camping of Agriturismo bij Nederlanders in Ligurie met zwembad.

Zowel vanuit onze camping als vanaf onze agriturismo is dit een leuke activiteit om te ondernemen.

Meer informatie over onze kleine groene camping RioRequesa
Meer informatie over onze agriturismo OlivArancio