Het vis feest in Camogli

De 68ste editie van Sagra del Pesce het visfeest in Camogli   

Wereldberoemd is dit leuke vis feest in Camogli. Het wordt dit jaar alweer voor de 68ste keer gehouden. Dit  traditionele feest is beroemd om zijn uitstekende gebakken vis  en om  het gebruik van de indrukwekkende maxi pan.

Het begon allemaal in 1952. Ongeveer 20 visser hebben toen besloten om gebakken vis te schenken aan bewoners en de passerende bezoekers. Dit deden ze tijdens het feest van San Fortunato. Dit is de beschermheilige van de vissers. Het initiatief was zeer succesvol en werd erg gewaardeerd.

De koekenpan.

Het was zo’ n succes dat de vissers de hele dag vis stonden te bakken. Het jaar erop werd het evenement herhaald. Er waren echter 2 vissersmannen die besloten om voor deze bijzondere gelegenheid een gigantische pan te bouwen.  Die pan werd meteen de grootste attractie van het feest.

Sindsdien wordt er op elke tweede zondag van mei een enorme pan naar het centrale plein gedragen. Hierin worden tonnen verse vis voor de inwoners en de bezoekers van Camogli klaar gemaakt. Vele vrijwilligers zorgen ervoor dat iedereen wat van de vis kan proeven. Tijdens dit vis feest wordt er ongeveer 3 ton verse vis gebruikt en 3.000 liter olijfolie.

Dit jaar valt het vis feest in Camogli op zondag 09 mei 2021.

Processie en vuurwerk.

Het is een feest weekend vol smaak en folklore in het mooie badplaatsje Camogli. Op zaterdag is er altijd een wake. Deze wordt gehouden met de Ark van San Fortunato. Deze wake wordt begeleid door de dorpsband “Città di Camogli”.  Later op de avond, op het strand, kun je de vreugdevuren bewonderen. Tijdens deze vreugde vuren wordt er gelijktijdig een groot vuurwerk afgestoken boven de zee.

De toegang tot dit feest is gratis.

Hoe bereik je Camogli? Voor de reizigers die met de auto komen:  verlaat de snelweg A12 bij afslag  Recco. Beter is het echter om met de trein te komen.

Er is een klein treinstation in Camogli. Parkeren met de auto zal erg moeizaam zijn wegens de drukte.

mooie stranden Camogli

Logeren in Camogli is deze dagen onmogelijk.  Op slechts 26 km van Camogli ligt onze agriturismo. Je kunt dan vanuit Chiavari de trein nemen naar Camogli en deelnemen aan dit gezellige feest.