Ons “ik vertrek” verhaal.

Ik vertrek naar Italië. Ons verhaal! 

Vanuit Italië liefhebbers op Facebook kwam de vraag of ik gastblogger zou willen worden voor Ligurië. Nou ben ik niet zo`n schrijver en vind ik dat best spannend maar we gaan een poging wagen. Hieronder mijn eerste blog. Misschien ook leuk voor iedereen die niet op FB zit dit stukje te lezen.

Even voorstellen
Bijna 15 jaar alweer woon ik Saskia Bakker samen met mijn gezin ( man en 1 zoon) in Italië. 15 jaar geleden verkochten wij onze 1 gezinswoning in Groningen. We hadden een leuk huis met een keurig tuintje voor en achter. We verhuisden naar een oude boerderij met zo`n 3 hectare land in Noord Italië, provincie Ligurië. Niks geen keurig tuintje maar land dat bestaat uit terrassen, bijna geen vlak stukje terrein te bekennen. Wat een gesleep om alle onze eigen spullen in huis te krijgen en wat een bloed zweet en tranen om het huis te verbouwen tot een mooie B&B met 5 appartementen om nog maar te zwijgen over de aanleg van het zwembad. Maar het is ons gelukt. We hebben 10 jaar met heel veel plezier in dit huis gewoond. wilt u meer weten over ons verhaal klik hier: https://olivarancio.com/over-ons

Ik vertrek naar Italië en begin ook een camping. 

Na een aantal jaren

Chiavari

Onze zoon, inmiddels puber geworden, wilden wij wat meer in de bewoonde wereld laten puberen. Dichterbij zijn vrienden, de kroeg en de disco. We zijn daarom verhuist naar Leivi een klein dorpje vlakbij Chiavari. Hier huren wij nu een Agriturismo met uitzicht op zee voor de komende 12 jaar. De Agriturismo kreeg de naam OlivArancio. ( oranje olijf ) Na al die jaren voelen wij toch nog onze Nederlandse roots.

Agriturismo OlivArancio draaien wij nu alweer 3 jaar. Op het moment dat wij het overnamen was het een vieze dode boel. Gasten kwamen er dan ook nauwelijks meer. Wij hebben alle kamers flink onder handen genomen een buitenkeuken gebouwd en overal flink de bezem doorgehaald. Dit jaar hebben wij een nieuw zwembad geplaatst.

Op vakantie bij Nederlanders in Italië

Onze gasten zijn vooral Nederlanders die het fijn vinden om op vakantie bij Nederlanders in Italië te zijn. Ze vinden het leuk om ons ik vertrek verhaal te horen. Daarnaast ligt de agritusimo lekker rustig zodat je kunt genieten van het uitzicht en een goed boek maar dichtbij alle leuke trekpleisters. We hebben uitzicht op zee, deze ligt op 5 km net als het stadje Chiavari en het trein station. Onze gasten bezoeken de Cinque Terre, Portofino, Genua maar ook Pisa en Luca.

Mochten jullie het leuk vinden mijn blogs te volgen dan kan dat via onze facebook pagina maar ook via onze eigen website.

Om ons te volgen op onze facebookpagina kunt je hier klikken: https://www.facebook.com/OlivAranio ( wanneer je ons dan “liked” blijf je op de hoogte van onze ontwikkelingen en de aanbiedingen.)