Wat is eigenlijk een agriturismo?

Wat is een agriturismo? Laten we beginnen met het woord dat bestaat uit agriculture wat agricultuur of landbouw betekent en turismo wat toerisme betekent. In 1985 is deze term wettelijk vastgelegd en niet voor niets. Italië kent wel meer dan tweeduizend agriturismi, verspreid over het hele land.

Agriturismo is kort gezegd een verblijf op een boerderij of een voormalige boerderij in Italië. Verwar de term niet met fattoria wat ‘gewoon’ boerderij betekent. Ook daar kun je soms logeren, maar daar blijft het dan bij. Masseria is een term die je eveneens tegenkomt, vooral in het zuiden van Italië. Ook dat betekent boerderij of landhuis. Zo’n huis is vaak omgebouwd tot bed & breakfast.

Het is meer dan logeren bij de boer

Een agriturismo biedt meer. Ten eerste is de ene agriturismo de andere niet. Sommige boerderijen zijn nog echt een boerenbedrijf waar je in verschillende kamers kunt verblijven, anderen zijn uitgebreid met luxe appartementen en soms is er een zwembad aanwezig.

Het gaat nóg een stapje verder dan louter logeren in een appartement bij een Italiaans boerenbedrijf. De toegevoegde waarde van een echte agriturismo is het feit dat er nog producten worden geproduceerd zoals kaas, wijn of in ons geval: olijfolie.

Biologische olijfolie van OlivArancio

We werken aan het herstel van de enorme boomgaard die zich verspreidt over vier hectare land. De opbrengst daarvan is prachtige biologische olijfolie en het geeft tegelijkertijd een uitdagend en tevreden gevoel dit eigenhandig te kunnen produceren.

Olijventeelt in Leivi olijfolie

Van dit alles kunnen onze gasten meegenieten. Dat maakt onze agriturismo tot een fijne plek om in alle rust bij te kunnen komen en te doen waar je op elk moment zin in hebt.

Geniet van het Italiaanse buitenleven

Onze boerderij, gelegen in een prachtige omgeving, is omgetoverd tot een B&B en er is een aantal gezellige appartementen en studio’s in gebouwd. De sfeer van de boerderij is behouden. Het is kleinschalig en het is vooral gericht op het mooie Italiaanse buitenleven.

Omringd door olijfbomen, de zee en de zon, kun je je bij ons uren buiten vermaken en tevens genieten van alle comfort in een appartement of afkoelen in het zwembad. Dat maakt onze agriturismo tot een fijne plaats om juist die rust en ontspanning te ervaren.

olivArancio zwembad met zeezicht

Zowel boeren- als campingleven ervaren?

Behalve het boerderij-gevoel bieden we je ook het Italiaanse campingleven aan. Natuurlijk met zwembad en aan een prachtige riviertje. En of je nu kiest voor een eigen tent, huurtent of dat je met de camper komt, we zorgen ervoor dat je van het heerlijke buitenleven kunt genieten op een comfortabele manier. Ook dat hoort bij onze agriturismo.