Uitnodiging:Italiaanse passie in Ermelo

Italianen koken eenvoudige, maar overheerlijke gerechten met de beste ingrediënten. Zo gebruiken ze oa verse pasta, Parmezaanse kaas, goede olijfolie en verse kruiden.

Bij Italiaans eten draait het om passie, liefde, familie, traditie en samen genieten.

Eten en familie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vooral op zondag komen de Italianen graag samen voor een familiediner. De zondag is dan ook de dag bij uitstek dat je naar La Mamma of naar een restaurant gaat om samen met familie en vrienden te genieten van alle gangen.

Daarom nodigen wij je van harte uit om op vrijdagavond 25 november en zondagmiddag 27 november bij ons te komen eten.

voor slechts 39 euro

Italiaanse passie in Ermelo. Zonder te vertellen wat we gaan eten bieden we in elk geval de volgende gangen aan;

Antipasti

De Italianen eten anders dan wat wij gewend zijn. Een traditionele Italiaanse maaltijd bestaat uit vier gangen: antipasti, primi piatti, secondi piatti, controni en dolci. Een populaire klassieker als antipasti (voorgerecht van kleine hapjes) is bv bruschetta, een krokant geroosterd brood ingesmeerd met olijfolie en knoflook met daar bovenop heerlijke in de Italiaanse zon gerijpte tomaten.

Italiaanse pakket

Brood

Brood eet je in Italie niet als voorafje met kruidenboter. In Italië gebruik je het brood om te dippen en soppen in de overgebleven sappen en sauzen van de gerechten.

Primi piatti & secondi piatti

De primi piatti is net als de antipasti een voorgerecht. Een prima piatti kan bestaan uit, een soep, pasta of risotto is. De secondi piatti is een vlees- of visschotel. Steeds meer mensen zijn vegetarisch dus de seconde piatti kan ook een vegetarisch gerecht zijn. Voorbeelden van een primo zijn bv pasta carbonara, spaghetti aglio olie, lasagne, ravioli met bolognesesaus etc..

Contorni

Naast de primi piatti en secondi piatti worden vaak de bijgerechten geserveerd: contorni. Wanneer je deze er niet bijbesteld krijg je alleen een stukje vlees of vis. Dit zijn bijvoorbeeld gegrilde groenten, een groene of gemengd salade, patatjes of aardappeltjes uit de oven.

Dolci

De meeste Italianen zijn gek op zoet, zoals tiramisu, cantuccini, semifreddo, gelato etc.. De Italiaanse passie is dan ook vaak terug te vinden in hun heerlijke toetjes. Vaak volgt er na het dessert kop vers gezette espresso.

Italiaanse passie wijn

Italiaanse passie vind je ook in de wijn.

Wijn hoort bij eten. Italianen wachten dan ook het liefst totdat het eten op tafel staat met het drinken van een goede wijn. En dat kan van alles zijn, maar bijna altijd uit de eigen regio. Italië is een wijnland bij uitstek, elke streek heeft zijn eigen eigen druivenrassen. Huiswijn heeft vaak een ietwat goedkoop imago maar in Italië is dat juist niet zo. De huiswijn op de kaart bij een restaurant is vaak van een lokale wijnboer en daarom goedkoper, maar zeker niet minder lekker. Wij zullen dan ook wijn serveren uit Ligurië.

Digestivo

Een digestivo is een drankje die na de maaltijd en de koffie wordt genuttigd. Zoals grappa, limoncello of een amaro. De Italianen zeggen dat dit goed is voor de spijsvertering. Aan het einde van al het bovenstaande lekkers zullen wij dan ook onze zelfgemaakte Limoncello serveren.

Kom je ook? Het maakt niet uit of je gast bij ons geweest bent of gewoon gezellig mee wilt eten. Heb je vrienden die dit ook leuk vinden? Nodig ze gerust uit. Voor wat meer informatie, of wil je je aanmelden en heb je nog vragen mail ons gerust op [email protected]