Wat te doen met slecht weer in Ligurië?

Balen! Slecht weer in Ligurië. Ben je heerlijk aan de middellandse zee en dan is het grauw en regent het. Ja, ook in Italië kan dit gebeuren, zeker in bergachtige omgeving of in het najaar. Waarschijnlijk kun je snel weer van de schitterende kleuren van de huizen, de zee en het zonnetje genieten. Zelden regent het dagen achter elkaar in Ligurië, maar als het dan regent ga je natuurlijk niet zitten wachten tot het weer droog is. Dus wat te doen bij regen in Ligurië. Hier zijn een paar slimme tips bij slecht weer.

Tips wat te doen bij slecht weer in Ligurië

Regent het of is het bewolkt? Geen probleem! Er zijn zoveel leuke dingen te doen dat je niet eens tijd hebt om je te vervelen.

Genua

Ga een dagje naar Genua. In deze prachtige stad is zoveel te doen dat je van de regen weinig zult merken. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele musea, bezoek de overdekte mark of neem een kijkje in het aquarium.

Het Aquarium in Genua
Het Aquarium van Genua in de Italiaanse stad Genua is het grootste aquarium van het land en de één-na-grootste van Europa. Het is gebouwd voor Expo ’92. Er zijn zo’ 15.000 verschillende dieren die behoren tot 600 diersoorten. Daarnaast zijn er 200 plantsoorten te bewonderen.

Het aquarium is open van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen is het aquarium open van 9.00 uur t/m 20.00 uur.

aquarium Genua

De overdekte markt in Genua

De grootste markthal in Genova is Mercato Oriëntale in het oosten van de stad. Elke ochtend kijk je je ogen uit! je vindt hier vooral heerlijke verse groenten, fruit en strengen knoflook. Natuurlijk is er ook verse vis, heerlijke kruiden en specerijen, sauzen, vleeswaren en zoetigheid. Kortom: een feest voor alle zintuigen.

Markt in Genua

Shoppen in het outlet centrum van Brugnato

Wat kun je beter doen bij slecht weer in Ligurië dan lekker shoppen. Brugnato zelf heeft een leuke oude binnenstad die zeker een bezoekje waard is. In Brugnato zijn ook enkele heerlijke restaurantjes te vinden met een goede Ligurische keuken. Maar wanneer het echt regent ben je beter op je plek in de aangename winkels van de outlet. Je vindt hier zo’n 70 winkels met oa kleding, serviesgoed, ondergoed, sport kleding en schoenen, schoenenwinkel etc..

Het winkelcentrum is open van maandag t/m zondag vanaf 10.00 uur t/m 20.00 uur.

Gebruik een uitgebreide lunch bij slecht weer in Ligurië

In Italie is de belangrijkste maaltijd van de dag de lunch. De gemiddelde Italiaan luncht uitgebreid zelfs tijdens werkdagen. In de meeste restaurantje in Ligurië kun je in de middag dan ook goed terecht voor een uitgebreide lunch. Neem je antipasti een primo en een Secondo dan zit je zo maar een hele tijd gezellig te tafelen. Wie weet is de regenbui inmiddels wel overgewaaid.

Regent het toevallig op zondag middag dan raden wij je aan om heerlijk te genieten van de lunch bij Pepen. Op loopafstand van onze Agriturismo maar ook zeker een aanrader voor onze gasten op onze camping. Bij Pepen word je in de Watten gelegd en eet je altijd goed.

Bij slecht weer in Ligurië, wat kun je dan beter doen dan een heerlijke wijntoer?

In de Ligurische heuvels tegen de grens van Toscane ligt een zeer goed wijnhuis Ca Lunae. Dit mooi gelegen wijnhuis kun je bezoeken. Je kunt er een rondleiding krijgen, de wijngaarden bezoeken, het museum bekijken en natuurlijk hun eigen wijnen en likeuren proeven. Wil je een uitgebreide rondleiding en genieten van een proeverij met lekkere hapjes bel dan even voor een afspraak. Ze spreken hier ook engels.

wijn


Shoppen in het overdekte winkelcentrum van La Spezia

Het overdekte winkelcentrum in La Spezia heet Le Terrazze. Het winkelcentrum heeft 2 verdiepingen en je kunt er gratis parkeren en goedkoop tanken. Hier vind je 90 winkels en verschillende restaurantjes.

Naast dit grote winkelcentrum is er natuurlijk veel meer te zien in La Spezia. Zo is er een mooie boulevard, kun je als het opgeklaard is heerlijk met huur fietsen door de stad, is er een overdekte markt etc.