Cinque Terre fietstocht, met e-bike

Cinque Terre-fietstocht, genieten van adembenemende uitzichten ver weg van het massa toerisme en tegelijk lekkere wijn en lokale producten te proeven. Heb je altijd al de Cinque Terre willen bezoeken en deze prachtige dorpjes vanaf de fiets willen bekijken? Dat kan nu! Bekijk de Cinque Terre vanaf je eigen elektrische fiets of huur een e-bike en beleef deze bijzondere dag in de wijngaarden van de Cinque terre.

Het Nationaal Park en de dorpen van de Cinque Terre, behoren tot Unesco Werelderfgoed. Je kunt ze nu bekijken vanuit een ongebruikelijk standpunt, dat van de fietser! Deze prachtige fietstocht door de Cinque Terre vertrekt vanuit Biassa. Dit is een klein dorpje in de gemeente La Spezia. Het dorpje ligt op de grens met de gemeente Riomaggiore. Riomaggiore behoort tot de Cinque Terre.

Cinque Terre fietstocht

Fietsen langs de Italiaanse kust

Trappend op je gehuurde elektrische fiets (MTB) of op je eigenfiets, fiets je omhoog, door dichte kastanje bossen, naar de Telegraph-heuvel. Op deze heuvel heb je prachtig zee zicht. Vanaf hier wordt het pad vervolgt door de ademende landschappen richting Volastra. Dit dorpje wordt omringd door de terrasvormige wijngaarden. Dit dorpje behoord niet tot de Cinque Terre maar is zeker een bezoekje waard.

Daarna vervolg je de route naar het gehuchtje Groppo. Hier bevindt zich ” De cantina Cinque Terre”. Naar deze kantine brengen alle boertjes in de omgeving hun druiven en hier wordt dan ook de enige echte Cinque Terre wijn geperst. Geniet van de rondleiding, de heerlijke wijnen en de smakelijke hapjes.

Daarna volgt er een stop in het dorpje Monarola, het 2e dorpje van de Cinque Terre. In dit mooie dorpje heb je even vrije tijd. Je kunt gaan eten, zwemmen of je gaat dit prachtige dorpje bekijken. In de namiddag begint de toch terug naar La spezia. Tijdens de terugtocht kun je genieten van prachtige panoramische uitzichten op de prachtige dorpjes en de mooie middellandse zee.

De e-bike die je huurt:

De huurfietsen zijn E-bikes. Het zijn elektrische mtb-fietsen met de toevoeging van een elektromotor die je helpen bij het trappen. Dit is vooral prettig bergop. De fiets kan ook zonder trapondersteuning worden gebruikt of u kunt kiezen uit verschillende ondersteuningsniveaus. Met deze technologie kan iedereen, zelfs degenen die niet bijzonder getraind zijn, genieten van een dag op de fiets met routes van 30 tot 50 km. Gebruik je je eigen fiets voor deze dag bedenk dan wel dat niet alle wegen geasfalteerd zijn en je door bossen en gravel rijdt. Neem dan zelf spullen mee voor een lekke band of andere gereedschappen die je denkt nodig te kunnen hebben onderweg. Huur je een fiets dan wordt hier allemaal in voorzien.

Cinque Terre fietstocht

Algemene informatie over deze Cinque Terre fietstocht

Duur: hele dag
Start punt: 9.30 uur – Tramonti Hostel – Via Fabio Filzi, 110, 19133 Biassa SP
De tour eindigt om ongeveer 16.30 uur.
Lengte van de route: 35 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.
Er gaat een Engels sprekende gids mee.
Kosten (min. 5 max. 15 personen): 60 euro voor volwassenen, Deze prijs is inclusief gids, verhuur van e-bikes met helm, verzekering.
extra kosten: Aperitief met lokale wijnproeverij voor 12 euro per persoon, ter plaatse te betalen.

Contact

telefoon +39 3318866241
Email
 [email protected]
Website: https://www.sigeric.it/pedala-gusta-nel-parco-nazionale-delle-cinque-terre/?lang=e