De mooiste 9 stranden aan de Bloemen Riviera, Ligurië

De mooiste stranden van Ligurië.

Bij de mooiste stranden van Ligurië denk je vaak aan langgerekte zandstranden met wuivende palmbomen. In Italië en vooral in Ligurië heb je hele andere soorten stranden. Je hebt er vast wel eens foto`s van gezien. Foto`s van kleurrijke huisjes die tegen een steile rotswand aan gebouwd zijn, met op de voorgrond een klein zandstrand. Zeker in Ligurië vind je dit soort schitterende baaien met strandjes. Lang niet alle stranden hebben ook daadwerkelijk een zand strand. Vele strandjes hebben voornamelijk een kiezelstrand of bestaan uit rots. Daar staat dan wel tegen over dat je wel vaak op de meeste idyllische plekjes bijna prive kunt liggen zonnen.

De Bloemen Riviera is een groene kust strook in noordwest Italië en kan onderverdeeld worden in een oostelijk deel (Riviera di Levante) en een westelijk deel (Riviera di Ponente), waarbij de stad Genua in het midden ligt. De Rivièra di Levante het stuk kust waar wij ons nu vooral oprichten. Deze kuststrook is ongeveer 130 km lang dat samen met de Riviera di Ponente ook wel de Côte d’Azur wordt genoemd.

De kustlijn van de Riviera di Levante is meestal grillig en verdeeld in vele inhammen, leuke baaien en mooie schuilplaatsen.

De Ligurische kust behoort tot een van de mooiste en schoonste kusten van Europa. Hier kun je dan ook volop genieten van zon, zee en strand.
La Dolce Vita……

Hieronder laten wij u zien wat wij de mooiste stranden van Ligurië vinden die je zeker niet mag missen.

1 Het strand van Levanto stranden Ligurië

Het strand van Levanto – aan het deel van de Bloemen rivièra ten oosten van Genua – is een van de weinige stranden in Italië waar je echt goed kunt surfen duiken en snorkelen. Het is een lang, zanderig strand met mooie blauw water. Wanneer je met je neus naar de zee staat, is het strand aan je linkerhand zanderig en daar wordt het zeer langzaam diep. Dit maakt dit stuk strand erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Het strand aan de rechterkant heeft veel kiezels en hier loopt de zee sneller af. De golfslag is op dit stuk ook vaak wat hoger en ruiger.

De poort van de Cinque Terre. 

Het stadje Levanto heeft leuke restaurantjes en barretjes en er is heerlijk Italiaans ijs te verkrijgen. Levanto wordt ook wel de poort van de Cinque Terre genoemd. Vanaf Levanto kun je ook naar het eerste dorp Monterosso lopen. Dit is een prachtige wandeling van ongeveer 2 uur. Doordat deze wandeling niet in alle reisboekjes staat beschreven is deze nog redelijk rustig. Zeker invergelijking met de anderen wandelingen in de Cinque Terre.

2 Bonassola

In Bonassola kom je na een mooie auto rit vanaf Levanto of je pakt de fiets in Levanto. Vanaf Levanto kun je door de oude spoorweg tunnels lopen of fietsen naar Bonassola. In levanto kun je op verschillende plekken een fiets huren.

Bonassola heeft een mooi kiezelstrand met flinke rotsen. Wanneer er golfslag is, is de zee hier net als in Levanto soms iets ruiger. Er kan hier goed gesnorkeld worden. Het dorpje zelf is erg leuk om door heen te lopen of geniet van het uitzicht over zee. Er zijn verschillende leuke barretjes en restaurantjes.

mooiste stranden Ligurië

4 Monterosso al Mare

Monterosso al Mare is een van de vijf dorpen van de Cinque Terre, en het enige met een uitgestrekt zandstrand. Hier ligt een van de langste aaneengesloten stukken strand in de regio. Het heeft adembenemende riffen en kristalhelder water. Het dorp wordt omringd door heuvels die bezaaid zijn met prachtig gekleurde huisjes, wijngaarden en olijfbomen. Ook de actievere strandganger kan zich hier uitleven: je kunt er uitstekend zwemmen, maar ook surfen en zeilen.

 5 Sestri Levante

Sestri Levante heeft 2 baaien. De grote baai Baia di Favola en een kleine baai, Baia di Silenzio.

Baia di Favola heeft verschillende gedeeltes op het strand waar je een bedje met een parasol kunt huren maar er zijn ook verschillende stukken vrij strand waar je gewoon met je handdoekje kunt gaan liggen. De zee is hier meestal vrij rustig. Het strand bestaat voornamelijk uit zandstrand. Hier kan ook op verschillende plekken een zeilbootje of surfplank worden gehuurd.

Sestri Levante strand

 

In het rijtje van de mooiste stranden van Ligurië, mag Baia di Silenzio in Sestri Levante zeker niet ontbreken. Baia di Silenzio is een prachtig baaitje. Deze vind je achter de winkelstraat. De zee is hier altijd kalm en het water wordt heel langzaam diep. Zeer geschikt met kleine kinderen. Baia di Silenzio heeft een zandstrand. Aan dit strandje zitten ook verschillende leuke restaurantjes die hun terras hebben met uitzicht op deze idyllische baai. Wanneer je met je neus naar zee staat zit aan de linkerkant een hotel/bar ( Helvetia ). Zij hebben hun terras gedeeltelijk over het water. Dit is een zeer leuke plek om vanaf 17/18 uur een aperitief te drinken.

6 Riva

Riva is een leuk klein dorpje vlakbij Sestri Levante. Het parkeren kan hier op drukkere dagen wat lastig zijn. Het zandstrand is hier breder in vergelijking met de andere stranden in de omgeving. Op het strand zijn verschillende mogelijkheden voor het halen van een drankje en een hapje.

De zee is over het algemeen redelijk rustig. In het water liggen wel weer veel stenen en kiezels. Ook hier kun je goed snorkelen.

7 Chiavari

Chiavari heeft een mooie rechte kustlijn met een leuk haventje. Het pittoreske en bruisende stadje ligt tussen de Ligurische heuvels en de golf van Tigullio. Het strand en de mooie boulevard worden omringd door wuivende palmbomen en een mooie promenade.

In Chiavari is ook een speciaal honden strand. Hier kun je het strand op en de zee in met je hond ook in de periode dat het op de rest van de stranden verboden is. Op de meeste stranden geldt een verbod voor honden vanaf 1 april t/m 1 okt. Op het honden strand zijn natuurlijk een hoop andere honden aanwezig wat wellicht een rustig middagje zonnen wat moeilijker maakt.

8 Camogli Camogli strand

Camogli is een erg leuk klein havenstadje met veel gekleurde hoge huizen. Hier is een klein kiezelstrand. Voor oudere kinderen ( 6+ met diploma) is dit wel erg leuk omdat de zee hier vaak een beetje ruiger is en je van de kade de golven in kunt springen. Camogli heeft een prachtige boulevard en leuke smalle straatjes met veel lekkere visrestaurantjes.

In Camogli kun je leren duiken. Vanaf dit prachtige havenstadje vertrekt ook de boot om walvissen en dolfijnen te bekijken.

9 Zoagli

Zoagli moet je zeker niet overslaan wanneer je de mooiste stranden van Ligurië wil bezoeken. Zoagli heeft een grof kiezelstrand en het strand ligt onder de oude spoorbrug. Het water is hier verrassend helder en mooi blauw van kleur. Zoagli zelf is een leuk dorp. In de ondergrondse parkeergarage kun je meestal goed parkeren.
Wanneer je met je neus naar de zee staat kun je zowel links als rechts een wandelpad volgen langs te zee. Hoewel dit geen lange wandeling is, is het wel een erg de moeite waard.

stranden Ligurië

 

Logeren bij Nederlanders in Ligurië met zwembad.

Meer informatie over onze kleine groene camping RioRequesa
Meer informatie over onze agriturismo OlivArancio