Nazomer in Italië, 8 goede redenen om te gaan.

8 redenen voor een nazomer in Italië

Het was een raar voorjaar en begin zomer zo met Corona. Gelukkig lijkt het er steeds meer op dat een 2 golf hier niet komt. De rust is wedergekeerd in Italië, de Italianen zijn weer aan het werk en de scholen zijn weer open. Het min of meer “normale leven” is weer begonnen weliswaar op veilige afstand van elkaar.

Had je zin om er nog even tussenuit te gaan? 8 redenen om nu voor Italië te kiezen voor een lekkere nazomer in Italië!

1 Corona

Qua Corona doet Italië het erg goed. Er zijn weinig besmettingen waardoor je veilig en prettig vakantie kunt vieren. Doordat veel mensen er dit jaar voor kiezen om niet op vakantie te gaan is het overal erg rustig. Dus op je dooie gemakje de Cinque Terre bekijken…. dat kan nu!

2 Het weer.

Ondanks dat de avonden nu wel frisser zijn, zijn de dag temperaturen nog heerlijk. Terwijl ik dit opschrijf is het buiten nog 28 graden.

3 De herfst kleuren.

Langzamerhand gaat de natuur over in de herfst kleuren. Overal zijn wilde kastanjes te vinden. Ook in de restaurants worden de menu`s langzaam aangepast en komen in de herfst sferen.

Herst in Italië

4 Het eten van paddenstoelen.

Tijdens de herfst in Italië zijn in de bossen overal heerlijke paddenstoelen te vinden. In restaurants staan nu vaak verse paddenstoel nu op het menu. Wil je echt lekker Ligurisch eten maak dan een afspraak bij restaurant Pepen. Op loopafstand van onze agriturismo maar een absolute aanrader.

5 Lekker rustig in de dorpjes.

Heerlijk niet meer struikelen over de andere toeristen en gidsen met parasol of vlaggetje. Dat kan dit jaar nog extra goed omdat het wegens Corona extra rustig is in Italië. Bezoek de Cinque Terre of 1 van de andere mooiste dorpjes in Ligurië.

6 Ruimte op de stranden en de nog warme zee.

De zee is heerlijk opgewarmd door de zomer zon. Het is daarom nog heerlijk zwemmen en met een beetje geluk lig je alleen op het strand op in een baaitje…. want een echte Italiaan gaat nu niet meer naar zee, 26 gaden of niet maar in oktober is het geen strandweer meer. Aldus de gemiddelde Italiaan. Bezoek 1 van de mooiste stranden in onze omgeving.

olijf olie OlivArancio

7 De olijven worden geplukt.

Eind oktober, november en soms ook nog begin december worden de olijven geplukt. De olijvenpersen gaan weer open. De olijvenpers in Levi is ook open voor bezichtiging. Vind je het leuk om daar even te kijken…. neem gerust een kijkje. De lekkerste olijfolie komt immers uit Ligurië.

8 Nazomer in Italië is alles veel goedkoper.

En de laatste maar zeker niet onbelangrijk voordeel van een nazomer in Italië… het is goedkoper! Het verblijf in een appartement of hotel en vaak ook de vluchten en het huren van een huurauto is een stuk goedkoper dan in juli en augustus. Dus nog even lekker “goedkoper” op vakantie ook dat kan goed tijdens het najaar en de herfstvakantie.

Wilt u meer weten over Ligurië, waar ligt het precies, wat is het klimaat en wat zijn de bezienswaardigheden dan kunt u kijken op het blog: reis met ons mee door Ligurië