Cornona maatregelen in Italië, wat zeggen onze gasten?

Cornona maatregelen in Italië, wat zeggen onze gasten?

We krijgen veel mailtjes van gasten die nog graag even op vakantie willen of die overwegen hun vakantie voor volgend jaar alvast te boeken. Vele maken zich zorgen over het dragen van mondkapjes en het vakantie gevoel dat je nu of volgend jaar wel of niet zult hebben. Wat vinden onze gasten eigenlijk van de Corona maatregelen in Italië, hoe hebben zij hun vakantie beleeft? We laten er een paar aan het woord.

Ondanks de corona maatregelen toch op ontdekkingstocht in Ligurie

Op zomervakantie in 2020…. dit leek heel lang ondenkbaar, door dat nare Coronavirus. Het virus dat vooral Italië zo hard heeft geraakt in het voorjaar.
En ik denk juist daardoor dat de Italianen collectief en eensgezind hun gedrag hebben aangepast. En met het resultaat dat genieten van la dolce vita nog steeds kan! Zelfs in Corona tijd.

‘Gaan jullie toch op pad?’ De vraag die ons veelvuldig werd gesteld vlak voor ons vertrek naar Olivarancio begin juli.
Geen negatief reisadvies, de trendlijn in nieuwe coronagevallen dalend en de ‘brandhaarden’ in andere delen dan Ligurie.
Dus ja wij gaan!
Hoe heerlijk was de autorit waarin we veelvuldig naar elkaar uitspraken hoe bijzonder het was om op pad te kunnen, vrijheid en avontuur.
Rustig op de weg, een Gotthardtunnel zonder wachttijd en Milaan zonder file.
Het gemis van die andere gele nummerborden ervoeren wij als bitterzoet de hele vakantie. Enerzijds heerlijk om de ruimte te hebben en de rust. Anderzijds weet je dat het gemis van toerisme funest is voor ons geliefde Italië.

Italië betekent voor ons: goddelijke eten, de mooie wijnen, heerlijke weer en de mensen zo gastvrij.
Al die elementen zaten in de 2 weken bij Olivarancio.
Zeilen naar Portofino, op het strand van Baia del Silenzio zonnen, eten bij Osteria da Vittoria in Chiavari, canyoning in Brugnato en wandelen door de prachtige Cinque Terre. Meerdere malen vol dankbaarheid aangesproken, dat we de eerste Nederlandse toeristen waren en dat het de burger letterlijk moed gaf.
De ruimte om afstand te houden tot anderen is er meer dan in Nederland en wanneer dit niet kan bv in de stad, een mondkapje op. Eerst voelt dat onwennig en na 2 weken zo geconditioneerd, dat we ons in Nederland kwetsbaarder hebben gevoeld zonder mondkapje.
Dankbaar dat we deze trip hebben kunnen maken en zo genoten dankzij de fijne zorgen van Saskia en Dmitri!
Nils, Lonneke, Seeger en Vigo ( in juli bij ons op vakantie)

portofino tijdens corona maatregelen

portofino tijdens de corona maatregelen

Corona maatregelen in de Cinque Terre ( Fred en Esther verbleven bij ons in sept)

Met de geur van vers gebakken brood, tussen de olijfbomen en met uitzicht op zee vergeet je tijdens je verblijf bij OlivArancio helemaal dat de wereld in de ban is van een pandemie. In Italië zijn zulke duidelijke richtlijnen waardoor wij ons geen moment onveilig hebben gevoeld. Een mondkapje draag je in een winkel of restaurant totdat je aan tafel plaatsneemt, dan kan het mondkapje weer af. Het fijne is dat er geen Italiaan is die zich hier niet aan houdt.
De omgeving van OlivArancio biedt mogelijkheden voor een gevarieerde vakantie. Juist nu is het prettig om. zoals wij deden, naar Genua te gaan en Cinque Terre te bezoeken; het is veel rustiger dan anders. Ook op het strand is het heerlijk vertoeven. Dichtbij het strand van Chiavari of na een korte autorit (met prachtige vergezichten) op een van de andere lieflijke strandjes die trouwens ook allemaal goed met de trein vanaf Chiavari te bereiken zijn.
En dan het eten……in welke woorden kan ik dat uitdrukken? Vers, puur en allemaal even smaakvol en ook nog eens tegen prijzen waar je in Nederland niet om hoeft te komen. Dmitri en Saskia zorgden er tijdens ons verblijf voor dat het ons aan niets ontbrak. Van schone handdoeken tot een huisgemaakte maaltijd. Van tips voor uitstapjes tot samen met een drankje Formule 1 kijken. Vraag wat je nodig hebt en ze denken met je mee en leggen je in de watten.
We raden aan om naar deze vakantieplek te gaan dan weten we zeker dat je net zo enthousiast terugkomt als wij; OlivArancio is een ware belevenis!
Fred & Esther
vernazza
Vernazza ( Cinque Terre) tijdens de corona maatregelen.

Corona maatregelen en lekker fietsen in Noord Italie (Pim en Rebecca waren in september bij ons op vakantie)

In het afgelopen naseizoen (begin/midden september) hebben wij als stel een heerlijke, relaxte en zonnige tijd gehad in Noord-Italië bij twee zeer vriendelijke gastheren. Schone appartementen en een heerlijk zwembad. Prachtige omgeving, waarbij er zeer veel te doen is met zowel de auto als met de trein. Én ja, zelfs in coronatijd. Denk aan Genua, Cinque Terre, walvissentour op boot, fabelachtig mooie kustplaatsjes en veel meer. Met een mondkapje op wanneer je verplaatst op het terras (bijvoorbeeld voor het afrekenen) of voor in het ov (net als in Nederland) is dit prima te doen. Zeker als je je bedenkt in wat voor mooi stukje Italië je je bevindt. Er wordt bij het ontbijt respectvol omgegaan met de in Italië geldende regels en krijg je iedere dag een schone aparte tafel toegewezen en word je aan tafel bediend. Verder ligt Leivi in een prachtige omgeving welke voor wielerliefhebbers die houden van een klim het hart sneller laat kloppen. Dmitri weet prachtige routes en kan je de weg wijzen, een aanrader. Wij hopen dan ook snel weer een keer te kunnen terugkeren naar Olivarancio.
Ciao & grazie mille per la vostra ospitalità,
Pim & Rebecca

cinque terre tijdens corona maatregelen

bovenstaande foto: Camogli tijdens Corona

Onverwacht toch weer in Italië beland ( door Petra Kramer bij ons op vakantie begin aug)

We zouden dit jaar niet meer naar OlivArancio gaan. Na een aantal jaar vonden we een verandering van omgeving wel eens fijn. Het werd Kreta. Helaas, corona kwam en Kreta werd geannuleerd. Ja, wat nu? Blijven we in Nederland of kijken we waar we veilig op vakantie kunnen over de grens? We kwamen al snel toch weer in Italië uit bij Saskia en Dmitri. Natuurlijk hebben we getwijfeld. Wat als er ineens een uitbraak komt, hoe zit het met de regels daar? Saskia hield ons gelukkig goed op de hoogte. De omgeving was ons bekend en het is er sowieso rustig qua toerisme. Dat er bijna geen besmettingen waren in de regio, gaf ons de doorslag. Al blijf je wel alert.

De corona maatregelen zoals wij ze hebben beleefd.

Onze ervaringen in die kleine 2 weken dat we er waren zijn erg positief. Ja, je moet een mondkapje op als je een winkel in gaat of een restaurant. En ja, ze spreken je er op aan als je dat niet doet. Is dat erg? Wij vonden van niet. De massa’s kun je er heel goed ontwijken. De vakantie voelde niet veel anders dan eerdere jaren.

Bij OlivArancio hebben ze de afstandsregels op een prima manier toegepast. Geen ontbijtbuffet maar bediening aan tafel. Geen lange tafels om samen te eten, maar iedere familie een eigen tafel op het grote terras. Het was er niet minder gezellig om. Misschien juist wel gezelliger, omdat iedereen zich ervan bewust was dat het een bijzondere tijd is nu.

We hadden 2 meiden van 16 bij ons. Ook zij hebben niet veel last gehad van de aangepaste regels zeiden ze. Ze konden nog steeds winkelen, marktjes bezoeken en met een pizza op het strand zitten. Al vonden ze een avondmarkt aan de boulevard wel te druk, maar dat was het enige.

corona maatregelen

 

Tip: In Chiavari heb je een hele mooie botanische tuin. Daar komen niet veel mensen. Ideaal als rustige lunchplek onder de bomen.

Ondanks dat we er nu voor de 5e keer waren, was het toch weer fijn. Wij denken komend jaar niet meer te gaan, maar ja, dat zeiden we dit jaar ook.

 

Overweeg je nog even lekker naar Italie te gaan dit najaar. Lees hier de voordelen om lekker nu te gaan.

Laatste reisadviezen mbt Italie kun je hier bekijken