Herfstvakantie in Ligurië, noord Italie

Hoewel de kans op een regenbui in oktober natuurlijk groter is dan in juli of augustus is dit nog een heerlijke maand om in Ligurië te verblijven. Ligurië is vanaf Nederland makkelijk te bereiken met de auto. Vanaf Utrecht naar Agriturismo OlivArancio is 1213 km. Deze mooie regio heeft een heerlijk klimaat en dat zorgt ervoor dat het ook in het najaar nog aangenaam warm is. De zee is in deze periode nog nauwelijks afgekoeld en daarom kun je er nog heerlijk in zwemmen.

De herfst is natuurlijk de periode van oogsten. Dit zie je goed terug in de Ligurische keuken. Op het menu staan oa vruchten, noten, paddestoelen, truffels & wild. Maar natuurlijk worden ook de druiven geoogst. In de verschillende dorpen zijn oogst feesten ” Sagre” genaamd. Zo staat bv Tavarone bekend om zijn paddestoelen feest en Vezzano om zijn druivenoogst feest.

herfstvakantie in Ligurië

Vezzano Ligure

Wanneer je het leuk vindt om kleurrijke dorpjes in de bergen te bezoeken en te genieten van de prachtige uitzichten dan is een bezoekje aan Vezzano Ligure zeker de moeite waard. Ook in het najaar is het leuk om dit dorp te bezoeken. In het derde weekend van september houden ze hier het oogstfeest van de druiven. Het dorp gaat terug in de tijd en je staat middenin een middeleeuws feest. In de stalletjes kun je de lokale wijnen en heerlijke gerechten proeven.

Actief tijdens je herfstvakantie in Ligurië

Wandelen en fietsen is een stuk aangenamer in deze periode. Het is niet meer zo heet en ook qua drukte is het een stuk aangenamer. Boek bv een fietstocht naar de Cinque Terre. Ga je mee met deze tocht dan huur je een elektrische fiets en fiets je naar de Cinque Terre toe. Je geniet van een prachtige route door de natuur en langs de Italiaanse kust.

canyoning

Canyoning en klimmen

Ben je meer het type dat watervallen wil veroveren en in meertjes wil duiken? Dan is Canyoning echt iets voor jou. geniet van de natuur terwijl je sportief bezig bent.

Blijf je liever droog of begeef je je graag in de hoogte dan is het klimpark Giandriale echt iets voor jou. Dit klimpark lig in een prachtige natuurlijke omgeving en tijdens het klimmen maak je gebruik van bomen hier al 150 jaar staan. Kies een parcours dat bij je past van makkelijk vanaf 6 jaar tot moeilijk voor de durfals onder ons. Daarnaast kun je met de langste kabelbaan in Italie van de ene boom naar de andere boom en begeef je je op 4 meter hoogte en heb je een prachtig uitzicht over de vallei.

Cinque Terre

De Cinque Terre bezoeken

In het hoogseizoen is het eigenlijk niet meer te doen om de Cinque Terre te bezoeken. Dagelijks bezoeken dan zo tussen de 7000 en de 10.000 mensen deze prachtige gelegen dorpjes. De dorpen lijden eronder en de schoonheid van de dorpen is nauwelijks nog te bewonderen. Bezoek daarom de Cinque Terre in het najaar of tijdens de herfstvakantie. Wandel van dorp naar dorp en geniet van het mooie uitzicht over de kust van Ligurië. Drink een aperitivo terwijl je uitkijkt over de zee of geniet van de Ligurische keuken terwijl de zon ondergaat.

Genua

Wanneer je tijdens de herfstvakantie in Ligurië bent is het zeker ook een aanrader om Genua te bezoeken. Bezoek bv het grootste aquarium van Europa wanneer het een dag slecht weer is of wandel door de smalle straatjes en geniet van het Italiaanse leven. Geniet van de heerlijke Ligurische restaurantjes of van de overdekte markt met zijn heerlijke geuren.

Genua bezienswaardigheden

Misschien een uitstapje waar je niet direct aan zult denken maar breng een bezoekje aan de begraafplaats van Genua. Deze begraafplaats en net een openlucht museum met vele oude en bijzondere graven. Er staan echte kunstwerken bij.

De herfstvakantie in Ligurië doorbrengen.

Wanneer je de herfstvakantie in Ligurië doorbrengt is er dus nog een hoop te doen en te beleven. De meeste gezinnen zijn naar huis en je kunt het echte Italie nu veel beter leren kennen dan tijdens het hoogseizoen. Nog niet overtuigd lees hier dan nog meer tips en voordelen van een bezoek aan Ligurië in het najaar