Najaarsbezoek aan Italië? Doen!

Een najaarsbezoek brengen aan Italië is een goed idee. Als de meeste gezinnen weer huiswaarts keren omdat de kinderen naar school moeten, bieden onze camping en ons agriturismo nog alle gelegenheid om het ware Italië te leren kennen en heerlijk tot rust te komen of juist actief te zijn in de prachtige natuur die de Italiaanse Bloemenrivièra te bieden heeft. 

Kom je ons in het najaar bezoeken en ben je een fervent kampeerder, dan is onze boerencamping RioRequesa misschien wel de locatie waar je je tent neerzet of de caravan een prachtige plek geeft. Sinds de zomer van 2022 hebben we ook 2 speciale plekken voor campers. Wel kamperen maar geen zin in het opzetten van een tent? Dan bieden we comfortabele tenthuisjes aan die van alle gemakken zijn voorzien. 

Liever logeren bij een agriturismo dan heten we je van harte welkom bij OlivArancio, nog geen twintig kilometer verwijderd van Sestri Levante. Ons vakantiehuis biedt zeven appartementen en een B&B-kamer. Behalve van een lekker zwembad, kun je er ook genieten van een fantastisch uitzicht op zee. Je bevind je immers aan de prachtige kust van Ligurië. 

We zetten de voordelen en mogelijkheden van een najaarsvakantie voor je op een rijtje.

Heerlijke temperaturen in september & oktober

Na de gezellige drukte van het hoogseizoen, biedt Ligurië in het najaar nog volop de gelegenheid om te komen genieten van alle mogelijke bezienswaardigheden, heerlijke stranden, gezellige dorpjes en sportieve activiteiten. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden in september is het bij ons dan nog geweldig goed vakantie vieren. De maand oktober zakt de gemiddelde temperatuur naar 18 graden. Ook dat is een prima temperatuur voor een vakantie. Ook als je houdt van een actieve vakantie die je afwisselt met comfortabele rustmomenten in een strand- of tuinstoel. 

Prachtig uitzicht met zwembad

Minder druk en meet de locals

Daarmee is maar gezegd dat het seizoen nadat de kinderen weer naar school zijn, bij ons nog lang niet ten einde is. De nazomerdagen zijn gewoonweg fantastisch om te beleven met als voordeel dat het wat minder druk is. 

Dat merk je onder andere aan de stranden en in de vissersdorpjes waar je misschien nog wel eerder dan in de zomermaanden een praatje met de lokale bevolking kunt maken. Als voorbeeld noemen we hier de Cinque Terre dorpjes die er kleurrijk en stralend bij liggen in de septemberzon en die alle mogelijkheden bieden om er heerlijk te wandelen. Ieder dorp, genaamd Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore, heeft zijn eigen sfeer en je kunt er genieten van de rijke historie die ruimschoots aanwezig is. Niet alleen de haventjes bieden voldoende vertier, maar ook de middeleeuwse pleinen, de oude klassieke gebouwen, de kerken en de kastelen getuigen van een rijk verleden waar je je hart aan op kunt ophalen. Na zoveel moois strijk je vervolgens neer op een terras of in een restaurantje waar een glas wijn voor je klaarstaat. 

lente cinque terre

Met een bootje

Omdat je met de auto de dorpjes zelf niet binnen kunt rijden, laat je die staan. Reis er eens naartoe met een bootje. Daar zijn alle mogelijkheden toe (vraag ernaar, wij kennen de tijden van afvaarten) en vanaf het water heb je direct een prachtig zicht op deze bijzondere dorpjes die tegen de rotsen zijn aangebouwd. 

Wandelen

Of je nu zelf een eind op sjouw gaat of liever een officiële wandelroute volgt, alles is mogelijk als je deze dorpjes bezoekt. Je hebt een Trekking Card nodig om toegang te krijgen tot alle looppaden en gebruik te kunnen maken van de pendelbussen. Er zijn ook excursies mogelijk met een gids. Op deze manier kom je nog meer te weten over deze prachtige streek. 

Actieve vakantie in Ligurie

Fietsen in de regio

Houd je ervan om naast het wandelen en bootje varen, lekker te fietsen dan kun je met je eigen fiets alle kanten op. Met een e-bike is het natuurlijk helemaal comfortabel fietsen. Dat biedt de gelegenheid om met gemak het heuvelachtige landschap al fietsend te ontdekken. Er is bovendien een scala aan recreatieve fietsroutes te volgen. Doe een rondje Sestri bijvoorbeeld. 

Wandelen en fietsen in en rond Sestri Levante

Bezoek je graag een wat grotere plaats dan is Sestri Levante vanaf ons verblijf gemakkelijk te bereiken. Zelfs per fiets. Met twee fantastische stranden kun je in Sestri Levante kiezen voor het dorp of voor het strand. Je kunt er zelfs heerlijk zeilen met een gehuurde zeilboot. Uiteraard zijn er markten, winkeltjes en een scala aan restaurantjes. En ken je sprookjesschrijver Hans Christian Anderson nog? Hij verbleef in zijn leven enige tijd in Sestri Levante en dat is niet voor niets. Net als vele andere kunstenaars liet hij zich rijkelijk inspireren door de natuur en het Italiaanse leven. De Baia delle Favole, de sprookjesbaai, is naar hem vernoemd. 

Portofino

Wandelen naar klooster in Portofino

Houd je ervan om oude gebouwen zoals kloosters te bezoeken dan is het klooster van Portofino een aanrader. Het gaat hier om San Fruttuoso, dat werd bewoond door monniken en vissers. Het is inmiddels verworden tot een museum en er worden regelmatig concerten gehouden. Echt de moeite waard en prima te bereiken vanaf onze accommodaties. Je kunt er zelfs naartoe wandelen. Wel een pittige klim, maar het is absoluut de moeite waard. 

Alle reden dus om vanaf september of oktober een bezoek aan Italië in te plannen en de Bloemenrivièra in de nazomer te bewonderen. Een prachtig jaargetijde om in alle rust je tegoed te doen aan al het moois wat deze kuststrook van Italië te bieden heeft. We heten je van harte welkom.