Vakantie aan de Ligurische kust.

Ligurië is niet voor niets al meer dan honderd jaar een populaire vakantiebestemming. In Ligurië vind je de historische havenplaatsen zoals La Spezia en Genua. Daarnaast zijn er heerlijke badplaatsen zoals Chiavari, Rapallo, Portofino en natuurlijk de beroemde dorpen van de Cinque Terre.

Een vakantie aan de Ligurische kust is genieten van een prachtige kustlijn. Het milde klimaat lokt het hele jaar door toeristen die op een rustige manier willen genieten van al het moois dat Ligurië te bieden heeft. De vijf dorpjes van de Cinque Terre zijn samen de bekendste bezienswaardigheden aan de Ligurische kust.

Ligurië vakantie

lente cinque terre

Ligurische kust

De kust van Ligurië is ongeveer 350 km lang. De kust wordt afgewisseld met mooie badplaatsen en prachtige vissersdorpjes. In Ligurië zijn meerder mooie steden te vinden. Zoals bijvoorbeeld Genua en La Spezia. Beiden zijn zeker een bezoekje waard.

Ligurië, ook wel de Italiaanse Rivièra genoemd, is een kleine kleine provincie in Noord-Italië. Het klimaat in Ligurië is mild, het in de zomer lekker warm maar niet te heet. In de winter is het er zelden kouder dan 7 C. In het voor en najaar kan het af en toe wel hevig regenen maar, gelukkig bijna nooit dagen achter elkaar.

Kamperen in Ligurië

Ben je op zoek naar rust en natuur op een unieke plek? Dan is RioRequesa echt iets voor jou! Kinderen kunnen heerlijk spelen in het bos, bij de beek of in het zwembad. Intussen lees jij een boek in de schaduw van de oude bomen. Of ga er op uit en verken de omgeving. In de buurt van de camping zijn levendige steden, schilderachtige dorpen en iconische kustplaatsen.

Camping RioRequesa ligt aan de Rio Requesa: een beekje in het Italiaanse Ligurië. Het water slingert dwars door de vallei en de bossen. Op een open plek tussen de bomen, vlakbij de beek, vind je deze kleinschalige natuurcamping. Er zijn elf tentplaatsen van 60 tot 120 m² en vier houten tenthuisjes. Laat je verrassen door de schoonheid van de natuur en kom back to basic genieten op camping RioRequesa.

tenthuisje

Genua, prachtige stad aan de Ligurische kust

Het is vreemd dat Genua geen populaire stad is zoals zoveel andere plaatsen aan de Italiaanse kust. Veel reizigers passeren Genua of nemen alleen de trein of veerboot naar andere plaatsen aan de Ligurische kust. En dat is jammer, Genua is zeker een bezoekje waard.

Genua ligt in het centrum van Ligurië en alle badplaatsen zijn met de trein rechtstreeks en goed bereikbaar. De stad strekt zich uit langs de kust en heeft veel vissersdorpen opgeslokt. Deze dorpen zijn met de bus of de trein vanuit het centrum van Genua binnen twintig minuten te bereiken. Mooie plaatsen dichtbij Genua zijn bijvoorbeeld Boccadasse en Nervi. Beide plaatsen hebben een ruige kust met hoge rotsen en woeste golven.

Het oude centrum van Genua staat op de Werelderfgoedlijst en is één van de grootste van Europa. Je kunt uren door de vele kleine straatjes straatjes slenteren. Er is veel van het Middeleeuwse centrum bewaard gebleven maar ook het 16de en 17de-eeuwse gedeelte van de stad ziet er nog goed uit. In Genua zijn ook ook nog vele oude familie bedrijven te vinden die je nog steeds kunt bezoeken.

Genua kun je niet beschouwen als een badplaats maar in Boccadasse is wel een klein strand. Bij Nervi zijn de golven wat hoog maar ook hier kun je op verschillende plaatsen zwemmen in de helder blauwe zee zwemmen.

Zo leer je Genua kennen!

De Ligurische keuken.

Ligurië ligt zoals gezegd gelegen tussen de zee en de bergen, dit zie je terug in de Ligurische keuken. Zo wordt er zowel veel vis als wild gegeten. De Ligurische heuvels zijn bedekt met vele soorten kruiden. Hier kun je verschillende kruiden in het wild vinden zoals tijm, salie, rozemarijn, oregano, marjolein en basilicum. Dit proef je natuurlijk terug in de Ligurische gerechten.

Ligurië staat verder bekend om haar heerlijke vaak biologische olijfolie. In Ligurië is de pesto uitgevonden en het wordt hier nog steeds veel gebruikt op pasta. Bij de havens vind je vaak veel restaurants waar je lekker kunt eten. Wanneer je de wat meer in het dorp gelegen straatjes opzoekt kun je vaak nog erg goedkoop genieten van de originele Ligurische keuken.

Ons eigen kookboekje

Wil je meer weten over de Ligurische keuken of vind je het leuk om zelf echte Ligurische gerechten klaar te maken? Bekijk dan ons eigen kookboekje. Na jarenlang voor onze gasten te hebben gekookt, zowel op onze camping als op onze Agriturismo, dachten we de recepten maar eens te bundelen in een leuk kookboekje. Ons kookboekje heeft 58 pagina’s en staat vol heerlijke recepten uit onze streek.