Kabelbaan in Rapallo

Kabelbaan in Rapallo of La Funivia Rapallo-Montallegro is zeker een bezoekje waard.

De kabelbaan in Rapallo is geopend op 29 augustus 1934. Het is 1 van de weinige kabelbanen in heel Ligurië die niet gebruikt wordt voor het vervoer van skiërs. Hij wordt gebruikt voor wandelaars en voor mensen die het heiligdom van Montallegro willen bezoeken. Per uur kunnen er 144 personen naar boven of naar beneden worden gebracht. In slechts 10 min ben je boven en zit je op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel. Je kunt de heuvel ook op lopen via een speciaal aangelegd pad. Dit pad is ongeveer 5 kilometer lang, dus het duurt  dan iets langer dan 10 minuten voor je boven bent. 

uitzicht op Rapallo

 

Eenmaal boven heb je een prachtig Panoramisch uitzicht over de Golf Van Tigullio. Vanaf dit punt zijn er verschillende wandelingen te volgen. Je kunt ook van boven weer naar beneden wandelen. Dit is een wandeling van ongeveer 2 uur. Het is wel belangrijk om dan goede schoenen aan te hebben doen. Deze wandeling is niet geschikt bij nat weer omdat het pad waarover je loopt dan wat glad kan zijn. Neem ook iets te drinken en evt iets te eten met je mee omdat er onderweg niets te halen valt.

 

Wat is er boven te doen.

Behalve dat je boven een fantastisch uitzicht hebt over de baai van Rapallo kun je er ook heerlijk wandelen.

Zo kun je een wandeling maken naar het heiligdom van Montallegro. Een korte wandeling over een prachtig oud pad met aan weerszijden oude bomen.

Wanneer je door loopt kom je uiteindelijk bij Il Pellegrino. Een prachtig oud dat dienst doet als bar/restaurant. Hier kun je heerlijk buiten zitten onder de oude bomen en genieten van het uitzicht.

Casa del Pellegrino

Werd gebouwd van 1947 tot 1951 in het eigendom van het Heiligdom van Montallegro op het pad van de oude Romeinse voetganger genaamd Alta Via. Achter het huis en het heiligdom staat Monte Rosa, van waaruit Guglielmo Marconi in 1935 experimenteerde met radiogolven en signalen van zijn station naar zijn schip Elettra stuurde. Het huis staat boven het oude waterreservoir van het aquaduct dat wordt gevoed door de bron van Monte Rosa.
Het gebouw werd gebouwd in de negentiende-eeuwse stijl, met de karakteristieke kantentoren. De lange gangen, gangen en verschillende kamers zijn versierd met lood gepolijste Venetiaanse vloeren.
Nog steeds herbergt het gebouw pelgrims en toeristen van alle nationaliteiten, die op deze plek stoppen om te genieten van de schoonheid van de natuur en de Golf van Tigullio, het paradijs, de Cinque Terre en de prachtige stad Genua bezoeken.

Wanneer je even genoeg hebt van het strand en de boulevard en op zoek bent naar een leuke ervaring neem dan de vintage kabelbaan uit 1934 en leer Rapallo op een andere manier kennen.

kabelbaan rapallo

De kosten

Ticket voor enkele reis            € 5,50
Prijs voor heen en terug reis  € 8,00
Ticket voor kinderen                € 4,00

De tijden waarop de kabelbaan in Rapallo heen en terug gaat.

mei t/m oktober
vanaf 9:00 t/m 12,30 en vanaf 14:00 t/m 16:30 elk half uur.

Wanneer je boven bent kijk dan wel even voor de zekerheid hoe laat het laatste wagonnetje naar beneden gaat. Het blijft Italië en soms zijn er ineens onderhoud werkzaamheden gepland of zijn er andere goede redenen waarom de tijden afwijken van normaal.

montallegro rapallo

Openingstijden Santuario

april t/m september

De kerk                                                                                                                         
een mis is er op de volgende tijden
normale dagen 7,30- 12:00 14,30-17:40                                                                   
zaterdag om 9:00
8:00 – 10:00 op feestdagen

Voor meer informatie over deze leuke dagbesteding met de La Funevia

Tip:
Nog 10 bezienswaardigheden bekijken in Ligurië? Lees ons eerder verschenen blog  reis met ons mee door Ligurië.

boccadasse genua

Rapallo

De stad Rapallo in de regio Ligurië heeft in verhouding een grote jachthaven en een vrij klein strand. Het stadscentrum staat vol met kleurige gebouwen zoals typerend is voor dit deel van de Middellandse Zeekust.

Winkelen In Rapallo

Winkelen kun je heel goed in Rapallo. Op donderdag is er een markt op de Piazza Cile. Hier staan veel kraampjes waar je verse groentes en vis haalt. Ook kun je pasta of brood kopen en deze meebrengen naar je appartement om je eigen lunch of diner samen te stellen. 
In het historisch centrum van Rapallo wandel en winkel je ook leuk. Dit centrum bevindt zich tussen het station en de promenade die langs de zee loopt. Hier zijn veel winkelstraten, waar auto’s ook niet mogen komen.

Camping Rapallo

Op zoek naar een rustige groene Camping? Onze eigen camping RioRequesa ligt op slechts 45 km van Rapallo. Hier kun je staan met je eigen tent of vouwwagen maar wij verhuren hier ook cabins. ( houtenhuisje met tentdak, goede bedden met eigen douche en toilet.)

Als eerste op de hoogte zijn van een nieuwe blog? Schrijf je hier in!

 

Rapallo