Agriturismo Olivarancio biedt het Italiaanse boerenleven in een modern jasje

Olivarancio is een agriturismo. Voordat we uitleggen wat dat is, is het belangrijk te weten dat dit garant staat voor een authentiek verblijf op het Italiaanse platteland. Eenvoud, rust en comfort gaan hier hand in hand.

Logeren op een (voormalige) boerderij in het zonnige Italië betekent logeren bij een agriturismo. Het biedt de ultieme vrijheid in eenvoud en comfortabel tegelijk. Daar zeggen we nogal wat, maar het is werkelijk een ontzettend fijne manier om het land te leren kennen en te genieten van wat het te bieden heeft aan onder andere de mooie natuur en het heerlijke eten. OlivArancio is zo’n agriturismo.

Italië kent een groot aantal van deze agriturismo’s. Voor wie deze term nieuw is, de typering bestaat uit het woord agriculture wat landbouw betekent en het woord turismo staat voor toerisme. In 1985 is deze term wettelijk vastgelegd.

eettafel

Oorspronkelijke boerderij maakt Olivarancio tot een agriturismo

Als agriturismo bestaat Olivarancio uit een oorspronkelijke boerderij die is omgebouwd tot een Bed & Breakfast, maar met behoud van die details die je doen herinneren aan het boerenleven. Gelegen midden in de natuur en op een prachtige locatie aan de Italiaanse Bloemenrivièra kun je van hieruit deze streek ontdekken.

Onze agriturismo in Cinque Terre in Ligurië staat bekend om zijn ligging aan de prachtige blauwe zee, maar behalve de kuststrook tref je aan de andere kant de bergen prachtige authentieke dorpjes die het bezoeken waard zijn. Wekelijkse markten, kleurrijke huizen, oorspronkelijke historische gebouwen en heerlijke Italiaanse pleintjes om gewoon een tijdje te gaan zitten. Het is er allemaal.

Dorpjes en stadjes die het bezoeken waard zijn, zijn onder andere Chiavari en de historische dorpjes: Framura, Brugnato, Vernazza, Montemarcello, Varese Ligure, Tellaro en Moneglia. Vergeet ook de havenstad Genua niet en voor wie wat verder wil rijden is de stad Pisa een must.

B&B kamer Rosmarino

Ons agriturismo biedt appartementen en studio’s

Kom je bij ons agriturismo logeren dan is er de keuze tussen appartementen en studio’s om te verblijven. In alle gevallen biedt het verblijf die typisch Italiaanse vibes, waar je als bezoeker voor komt. Niet in de laatste plaats door de sfeer, maar ook door de omgeving. Dat neemt niet weg dat de appartementen en studio’s zijn voorzien van alle moderne gemakken. Het goede leven kan dan wel eenvoudig zijn, maar tijdens een verblijf bij ons agriturismo wil je ook ontspannen en genieten van een comfortabel onderkomen. Een goed bed, een fijne bank, een goed uitgeruste keuken. Dat is er allemaal.

Biologische olijfolie van ons eigen agriturismo

Olivarancio is een agriturismo met veel oorspronkelijkheid zoals de enorme boomgaard met de prachtige olijfbomen. Je kunt er een wandeling door maken want het gaat om een oppervlakte van wel vier hectare. Van de olijven wordt een eigen authentieke olijfolie gemaakt die je tijdens het verblijf bij Olivarancio natuurlijk kunt proeven, maar waarvan je ook een flesje mee naar huis kunt nemen. Dan heb je voor thuis een heerlijke fles biologische olijfolie die je nog lang doet herinneren aan ons agriturismo.

olijfolie

Mooie Olivarancio-souvenirs of limoncello mee naar huis?

We bieden daarnaast verschillende cadeaupakketten aan en je kunt ook gistflessen in een prachtige mand mee naar huis nemen. Kijk maar eens in onze shop wat we allemaal te bieden hebben aan leuke producten, als cadeau of als souvenir voor jezelf.

Typisch Italiaans is de drank limoncello. Wij maken deze limoncello zelf volgens een eigen recept met biologische citroenen. We verklappen het recept hier natuurlijk niet. Je kunt er zeker van zijn dat we deze steeds weer vol aandacht bereiden op ons eigen agriturismo Olivarancio waar je deze heerlijke frisse gele drank natuurlijk drinken kunt. Een beetje Italiaanse limoncello mee naar huis? Dat kan altijd.

Onze agriturismo is ook uitgerust met een camping met zwembad

Ben je een kampeerder en wil je liever een tent opzetten dan in een appartement logeren, dan kun je op onze camping terecht, gelegen aan een heerlijk verkoelend riviertje. Je hebt de keuze uit het meebrengen van je eigen tent of een tent bij ons huren. Campers zijn ook welkom.

Uiteraard ontbreekt een zwembad niet. De temperatuur kan in Italië in de zomer flink oplopen en dan is een verkoelende duik onontbeerlijk. Bovendien geeft dat zeker kinderen de gelegenheid om lekker te zwemmen en te spelen. Daarentegen is een paar baantjes zwemmen in de vroege ochtend voor iedereen een fantastische start van de dag.

Beleef en ervaar onze agriturismo Olivarancio

Je bent van harte welkom om dit allemaal te beleven en te ervaren bij agriturismo Olivarancio. Het Italiaanse boerenleven in een modern jasje. Met alle comfort in een oorspronkelijke Italiaanse sfeer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat je allemaal in de omgeving aan activiteiten kunt doen, maar daar kun je in deze blog ‘wat is er allemaal te doen’ alles over lezen.