Vliegen naar Ligurië | Luchthavens, Opties & Tips

Vliegen naar Ligurië

In het noordwesten van Italië ligt de regio Ligurië, aan de Ligurische Zee. De grootste stad in deze
regio is Genua en daar ligt ook het belangrijkste vliegveld. Wil je graag op vakantie naar Ligurië? Dan kan dat natuurlijk met de auto, met sneller is om het vliegtuig te pakken! We gaan je in dit artikel wat meer vertellen over het vliegen naar deze prachtige regio en wat de verschillende opties zijn.

Genua Airport

Zoals gezegd is Genua de grootste stad en tevens hoofdstad van de regio en ligt hier dus ook de
belangrijkste luchthaven. Helaas gaan er maar weinig toch geen direct vluchten naar deze luchthaven toe. Enkel vanaf Schiphol vliegt KLM in een direct vlucht van 1 uur en 45 minuten naar Genua toe. Dat is nogal een verbetering ten opzichte van een autorit van ruim 12,5 uur zonder tussenstops. Alternatieve luchthavens zijn Brussel Airport, Eindhoven Airport of Düsseldorf Airport met één tussenstop.

Luchthaven Nice in Frankrijk

Wellicht klinkt dit wat gek, want je wilde toch naar Italië toe? Dat klopt, maar de Franse stad Nice ligt niet ver van de grens met Italië af en daardoor ook dichtbij Ligurië. Was je toch al van plan om een auto te huren? Dan kun je wellicht beter op Nice vliegen, want er zijn wel veel directe vluchten van Nederland en omgeving naar Nice toe. Zo kun je vanaf Eindhoven Airport met Transavia in een kleine twee uur naar Nice vliegen. Vanuit Schiphol Airport wordt er ook direct naar Nice gevlogen met KLM. Ook vanuit Düsseldorf Airport en Keulen Airport gaan er directe vluchten naar Nice toe met luchtvaartmaatschappij Eurowings. Vliegen vanaf onze zuiderburen naar Nice kan vanaf Brussels Airport met Brussels Airlines.

Reizen vanaf Nice Airport

Vliegen naar Nice airport lijkt helemaal niet zo’n slecht plan. Zo is het vanaf Nice Airport nog maar een uur rijden naar badplaats San Remo. Daarnaast rijdt je langs Monaco, wat een leuke dagtrip kan zijn op weg naar je accomodatie in Ligurië. Liever naar de familie badplaats van Ligurië, Alassio? Dat is slechts een uur en 40 minuten vanaf Nice. Als je naar hoofdstad van de regio Genua wilt, dan is dit ongeveer 2 uur en 45 minuten reizen met de auto. Deze route loopt volledig langs de kust van de Ligurische Zee, waardoor je ook nog een prachtig uitzicht hebt onderweg. Let op: de route bevat tolwegen waarvoor tol betaald moet worden om er gebruik van te maken.

Parkeren bij de luchthaven van vertrek

De meest praktische manier om naar de luchthaven van vertrek te reizen is met de auto. Zeker als bijvoorbeeld het openbaar vervoer te wensen overlaat, of als je vanaf een Belgische of Duitse luchthaven reist. Het is altijd verstandig om voorafgaand aan je reis een parkeerplaats te reserveren. Vergelijk verschillende parkings op prijs en kwaliteit en maak een keuze voor een parkeervorm. Zo heb je voor een airport Dusseldorf parking de keuze uit shuttle- of valetservice. Bij shuttleservice parkeer je zelf je auto en wordt je met een shuttlebus naar de luchthaven toe gereden. Liever wat meer luxe? Kies dan voor valetservice, waarbij je direct bij de luchthaven uitstapt en een chauffeur je auto voor je parkeert. Bij terugkomst van je reis kun je weer bij de luchthaven in je eigen auto stappen.