Op vakantie naar Italië tijdens Corona tijd. 

Op vakantie naar Italië tijdens Corona tijd. 

De grenzen zijn open.

Na drie maanden met beperkingen te hebben geleefd willen veel mensen weer op vakantie. Vanaf 15 juni zijn de grenzen weer open en kan er gereisd worden binnen Europa en dus ook naar Italië. Ondanks dat de grenzen open zijn en Europa zegt dat op vakantie gaan weer mogelijk is twijfelen veel mensen of ze wel moeten gaan. Of thuis blijven niet veiliger is, hoe het zit met mondkapjes in Italië, of je onderweg wel kunt slapen etc… op vakantie in corona tijd roept veel vragen op. Wij zullen hieronder de meest gestelde vragen proberen te beantwoorden. Heb je nog een andere vraag of zorg neem gerust contact met ons op en dan zullen wij proberen je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Op vakantie naar Italië tijdens Corona tijd, veel gestelde vragen!  

Voor vertrek.

Wij vragen iedereen om de avond voor vertrek van alle gezinsleden de lichaamstemperatuur te meten. Mocht je toch of 1 van de gezinsleden verhoging hebben. Reis dan niet naar ons toe maar blijf met het hele gezin 2 weken in thuis quarantaine.

Extra in de koffer dit jaar willen wij vragen om voor elk gezinslid enkele mondkapjes mee te nemen. Daarnaast voor elk gezinslid en tube of klein flesje desinfecterende handgel. Verder stellen wij voor om vooral een goed humeur en de zwembroek mee te nemen.

Onderweg naar Italie.

Veel mensen vragen zich af hoe het aan de grens gaat. Hoe de controle eruit zien en of je onderweg wel kunt logeren wanneer je je reis in tweeën wilt delen.

De controles aan de grens zijn weer net zoals voorheen. Je hoeft geen speciale documenten bij je te hebben om de grens over te komen, je hoeft niet aan te geven waar je heen gaat. Je mag met meer dan twee personen in een auto zitten. Je kunt stoppen bij een tank station om te tanken of voor een plaspauze. Voor alle landen geldt wel houdt afstand van elkaar.

Wil je je reis in tweeën knippen ook dat kan. Onderweg in Duitsland of waar je ook maar wilt kun je een B&B reserveren en overnachten.
Wij weten een leuk adresje in zuid Duitsland voor een evt overnachting. Stuur even een mailtje als je dit adres wil ontvangen.

Mondkapjes

Veel mensen hebben vragen over mondkapjes. Veel zien er tegenop om mondkapjes te gebruiken. In Ligurië hebben we in verhouding weinig last gehad van het virus. Zeker in onze omgeving. Mondkapjes zijn daarom hier op straat ook niet verplicht!

Mondkapjes zijn voor de Italianen normaler om te gebruiken dan voor de Nederlander. In Nederland is men nog steeds in discussie over het nut van een mondkapje. Dit heeft helaas ook met voorraden te maken die in Nederland niet aanwezig zijn. In Duitsland, België en dus ook in Italië is er voor gekozen om het zekere voor het onzekere te nemen.

Mondkapjes moeten alleen gedragen worden wanneer je onvoldoende afstand van elkaar kunt houden. In Italië moet je minimaal 1 meter afstand houden. Daarnaast is het mondkapje verplicht in gesloten ruimtes zoals de supermarkt en musea.

tip: Zorg dat je altijd een mondkapje bij je hebt dat zodra je in een situatie komt waarbij je hem moet opzetten dat dit dan mogelijk is. In het begin is het even vreemd zo`n kapje op je mond maar geloof me dat went heel snel en gedurende de dag heb je hem nauwelijks op. Het Italiaanse leven speel zich immers buiten af.

moneglia noord Italië

Zijn er nog wel activiteiten te ondernemen tijdens mijn vakantie

Afgelopen week heb ik gebeld met de walvissenvaart in Genua, een ontzettende leuke activiteit om te ondernemen. Zij geven aan dat er minder mensen per keer op de boot mee kunnen maar dat het dolfijnen bekijken gewoon doorgaat. Je moet wel een masker meenemen voor het op en van de boot stappen en voor wanneer je in de binnenruimte van de boot zou willen zitten. Meer info over dolfijnen kijken

Ik heb ook contact gezocht met het klimpark Giandriale. Ook zij mogen gewoon open. Ook hier geldt dat je wel een mondkapje bij je moet hebben voor als je gebruik gaat maken van de gesloten ruimtes zoals de wc. In het klimpark hoef je geen masker op. Hier ben je lekker in de buitenlucht en altijd op afstand van andere personen. Meer info over het klimpark Giandriale

Klim en klauter je liever in het water dat kan ook. Canyoning is ook dit jaar weer gewoon mogelijk. Ook hier wel een mondkapje meenemen voor als je naar de plek gebracht wordt met de auto. Hier is een meter afstand niet mogelijk en daarom is een mondkapje dan verplicht. Verder tijdens de waterpret is geen mondkapje nodig. Meer informatie over canyoning

Natuurlijk zijn er ook veel ander dingen te doen zoals wandelen, fietsen vanaf Levanto, naar het strand etc.. Voor tips en ideeën wat er allemaal te doen is bekijk onze blog pagina op de website.

De aanpassingen op de Agriturismo

Er zijn een aantal aanpassingen die we hebben moeten doen op de agriturismo. Zo vragen we jullie iedere keer wanneer je het hek dicht doet en de agriturismo hebt betreden daar even te stoppen. Je handen te wassen en te desinfecteren met de gel die je van thuis hebt meegenomen. Zo proberen we te voorkomen dat iemand het meeneemt het terrein op.

Op het terrein van de agriturismo hoeven geen mondkapjes te worden gedragen. Deze hoef je ook niet op zak te hebben terwijl je rondloopt.

Daarnaast kunnen wij helaas geen ontbijtbuffet serveren maar zetten wij in elk appartement wat ontbijtspullen neer voor de hele week en kan 1 a 2 gezinsleden elke morgen bij ons verse broodjes en koffie komen halen. Aan het einde van het ontbijt kan iedereen die dat leuk vindt nog een gezamenlijk kopje koffie komen drinken ( op afstand)

Ieder appartement krijgt bij aankomst een plekje aangewezen op het terras. Hier mag je de hele week gaan zitten wanneer je wilt. Helaas liggen er geen kussens op de stoelen (civid 19 regel) Je mag natuurlijk een eigen tuinstoel kussen meenemen van huis. Deze mag je ook op je zitje laten liggen en hoeft niet steeds mee terug het appartement in. ( mag natuurlijk wel)

Daarnaast gaan wij er natuurlijk voor zorgen dat net als alle voorgaande jaren iedereen een heerlijke vakantie bij ons kan hebben. Zo gaan we voor jullie koken, bieden we een aperitivo aan etc…

Op vakantie naar Italië tijdens Corona tijd. Moet ik bij thuiskomst in quarantaine?

Nee bij thuiskomst hoef je niet in quarantaine. Behalve natuurlijk als je ziekte verschijnselen zou hebben. De kans dat je corona oploopt in Italië is net zo groot als in Nederland. De besmettingscijfers zijn hier in Italië, per hoofd van de bevolking lager dan in Nederland. Italië is een groot land vandaar dat de cijfers hier ook hoog waren. Daarnaast test Italië natuurlijk al vanaf het begin. Hier worden ook de bejaarden in de verpleeghuizen getest.

Wat gebeurd er wanneer de grenzen ineens weer op slot gaan?

We zijn nu een beetje bekend met het virus en hoe het virus zich ontwikkeld. Het zal nu niet voor komen dat voor je gevoel van de een op de andere dag de grenzen op slot gaan. Wanneer in Nederland of in Italië de cijfers weer zouden oplopen naar gevaarlijke hoogte zullen we dit zien aankomen. Er is dan altijd voldoende tijd om in je auto te stappen en weer richting huis te rijden.

We hopen zo al jullie vragen te hebben beantwoord. Als er nog andere vragen zijn mail ons gerust op [email protected]