Italië gaat open! De zomer kan beginnen!

Op 26 april is het dan weer zo ver. Italië gaat open. Wij mogen de gemeente weer uit. De restaurants mogen hun deuren weer openen, we kunnen weer marktjes bezoeken, de zwembaden het strand langzaam gaat alles weer open en komt het “normale” leven weliswaar met mondkapje weer op gang.

De strenge beperkingen in Italië gelden sinds 10 maart. Op 5 maart van dit jaar besloot de regering ook de scholen opnieuw te sluiten. Universiteiten zijn nog niet open geweest, ook hier volgen de studenten alle lessen online. Na de zomervakantie zullen deze net als de kinderdagverblijven pas weer open gaan. Italië is een van de zwaarst getroffen landen in de wereld door het coronavirus. Er zijn meer dan 25.000 patiënten overleden aan dit Virus. Maar de cijfers gaan nu zeker de goede kant op.

Maar na regen komt zonneschijn

Italië gaat open

Italië gaat open!

De regering Draghi heeft aangekondigd dat ze van plan zijn om Italië langzaam uit de lockdown te halen. Dit proces begint vanaf 26 april. De fabrieken gaan op 4 mei weer open, de bouw mag op deze datum ook weer opstarten. Daarnaast zijn familie bezoekjes, wandelen in de parken die momenteel nog gesloten zijn ook weer toegestaan.

De stranden en de zwembaden mogen open vanaf 15 mei. De avondklok wordt aangepast, bars en restaurants gaan ’s avonds ook weer open. Zo volgt in mei dan eindelijk een langzame terugkeer naar het normalere leven. Wel worden mondkapjes verplicht in de openbare ruimte en moet iedereen een meter afstand tot elkaar houden.

Lekker rustig in de Cinque Terre

De verwachting is dat de trekpleisters waaronder natuurlijk de Cinque Terre redelijk rustig zullen zijn. De Amerikanen, Chinezen en andere niet Europese vakantiegangers zijn dit jaar nog niet welkom in Italië. Voor hun blijven de grenzen nog even gesloten. Dit is je kans om deze prachtige plekjes te bezoeken.

De komende weken zullen er meer details gedeeld gaan worden maar het begin is er! Het lijkt erop dat de zomervakantie in Italië 2021 door kan gaan.

Italië gaat open

Logeren op een Agriturismo in Ligurië of lekker kamperen?

Zoek je nog een plekje voor je voorjaars of zomervakantie? Een precieze datum vanaf wanneer wij open mogen hebben we nog niet. We verwachten vanaf half mei de Italianen weer te mogen ontvangen. Vanaf juni hopen wij de Europeanen weer te kunnen laten genieten van onze mooie plekjes.

Zowel op de agriturismo als op onze camping hebben wij vanaf juni nog enkele plekjes vrij. En mochten de grenzen toch nog dicht blijven dan ontvang je je aanbetaling gewoon terug. Lees hier onze annuleringsvoorwaarden

Op onze camping verhuren wij ruime plekken voor mensen met eigen tent, tenthuisjes met sanitaire voorzieningen. De tenthuisjes worden verhuurt incl handdoeken en beddengoed. Op RioRequesa, rits je je koffer open en je vakantie kan beginnen!

A presto!