Zomervakantie 2021; in Noord Italië

De besmettingscijfers van Italië behoren tot de laagste van Europa. Heb je zin in een welverdiende zomervakantie 2021 boeken kan nu met annuleringsgarantie.

In mijn vorige blog schreef ik het al Italië gaat open! De zomer van 2021 kan beginnen! Vanaf 15 mei zijn de grenzen weer open voor andere Eu burgers. Daarnaast zijn ook de stranden en de zwembaden weer open. Ook de avondklok en de openingstijden van de bars en restaurants worden aangepast. Het was even wachten maar het wordt vast weer een heerlijke zomer. Lees hier onder de regels tot voor zover bekend.

Geen quarantaine plicht bij reizen naar noord Italië

Tot 15 mei was er een quarantaine plicht wanneer je Italië binnenkwam vanuit een ander Eu land. Na 15 mei is deze plicht vervallen en hoef je niet meer in quarantaine. In plaats hiervan moet je wel kunnen laten zien dat je of volledig ingeënt bent tegen corona, een negatieve test hebt gehad ( max 48 uur oud) of genezen bent van corona, niet langer dan 6 maanden geleden. Heb je langer dan 6 maanden geleden covid gehad dan heb je weer een test nodig.

Vanaf 15 mei zijn alle regio s geel gekleurd, behalve Sardinie en Aosta. Wat betekent code geel; Agriturismo`s, B&B en campings zijn weer open. Het openbaar vervoer rijdt, maak je hier gebruik van zet dan wel een mondkapje op. De zwembaden, het strand en de strand tenten zijn vanaf 15 mei weer open. De avondklok is nog tot 22 uur maar deze wordt op 7 juni verzet naar 23.00 uur. Vanaf 21 juni wordt de avondklok opgeheven.

De avondklok wordt verzet naar 23.00 uur, op 7 juni naar middernacht. Op 21 juni wordt de avondklok helemaal opgeheven. Op 1 juni kun je ook in de restaurants eten dit mag nu alleen nog maar buiten.

Vanaf 1 juli gaan ook de binnenzwembaden weer open, net zoals de casino’s en culturele en recreatieve centra. De discotheken en danszalen blijven voorlopig nog gesloten.

Mondkapjes in Ligurië

Premier Draghi opent Italie geleidelijk. Sommige regio`s zullen vanaf 7 juni wit kleuren. Dit betekent dat het aantal besmettingen erg laag is en er geen problemen meer zijn in de ziekenhuizen voor de opvang van covid-patiënten. Vanaf 1 juni zal Ligurië wanneer de cijfers zo blijven wit kleuren. Het blijven dragen van mondkapjes is nog wel verplicht en er moet afstand worden gehouden, maar voor de rest zijn er geen beperkingen meer en is er ook geen avondklok meer.

En heel belangrijk om te weten in Italië mag je altijd terugkeren naar huis. Dus wordt Italië ineens code rood dan mag je altijd terug naar Nederland.

Speciale Vakantie tips voor je zomervakantie 2021

De zomervakantie 2021 verloopt iets anders dan alle voorgaande jaren en is zeker anders dan dat we al jaren gewend zijn. Daarom hieronder een paar tips die ervoor kunnen zorgen dat je kunt ontspannen tijdens je vakantie.

Kies voor een kleinschalige accommodatie

Door voor een kleine camping of agriturismo te kiezen ontmoet je minder mensen en zeker wanneer er voldoende ruimte is voor iedereen. Kijk of het op de locatie mogelijk is om voldoende afstand te houden. Hierdoor heb je minder kans om evt besmet te raken en kun je ontspannen en genieten van je welverdiende vakantie.

Kies voor een autovakantie naar Italië

Kies voor een auto vakantie ipv op vakantie met het vliegtuig. Noort Italië is nog prima te doen met de auto. Het grote voordeel is dat mocht er dan tijdens je vakantie iets gebeuren met grenzen of kleurcodes die veranderen dan ben je zo weer thuis. Je mag altijd de grens over om naar huis te gaan, ook wanneer het code rood is.

autovakantie

Ga op vakantie bij Nederlanders in Italië

Zeker wanneer je de Italiaanse taal niet spreekt of het toch wel erg spannend vindt om op vakantie te gaan dit jaar kan het een geruststelling zijn om bij Nederlanders op vakantie te gaan. Zij spreken de taal, zijn op de hoogte van de ontwikkelingen in Italië en kunnen je helpen bij een evt dokters bezoek of vragen die je hebt.

Kies voor een accommodatie met eigen sanitaire voorzieningen

Wanneer je verblijft op onze agriturismo in Ligurië dan verblijf je in een appartement of kamer met een eigen badkamer.

Ga je liever kamperen dat kan natuurlijk ook. Maak gebruik van 1 van onze tenthuisjes. Ook hier heb je beschikking over je eigen douche en toilet. Doordat we op de camping 5 tenthuisjes hebben is het niet druk bij het toilet gebouw. Daarnaast zijn de mannen en de vrouwen toiletten ook nog gescheiden.

Ook voor de camping kunt u gratis annuleren wanneer de grenzen ineens toch dicht zijn .

tenthuisje noord Italië