Winkelen in Genua, de beste plekken om te shoppen

Genua is de hoofdstad van de regio Ligurië. Het is de belangrijkste havenstad van Italië en één van de belangrijkste havensteden aan de Middellandse Zee. Het middeleeuwse centrum van Genua, Centro Storico, bestaat uit kleine straatjes en nog veel kleinere zijstraatjes. In deze middeleeuwse straatjes zijn kleine winkeltjes gevestigd. Er zijn een aantal leuke pleinen in Centro Storico met terrasjes. In de kleine straatjes en en steegjes kun je uren ronddwalen en als je wilt kun je er heerlijk schoppen.

De beste plekken om te winkelen in Genua

De winkelstraten in het historische centrum.

Tussen de oude haven, de winkelstraat Via San Lorenzo en aan de andere zijde Via Garibaldi ligt een doolhof aan kleine straten. Hier vind je winkelstraatjes met boetiekjes, restaurants, terrasjes en heel veel specialiteiten winkeltjes.

Tussen 13:00 en 16:00 uur zijn veel winkeltjes in Genua gesloten wegens siësta. In de avond zijn ze echter wel weer tot ongeveer 19:00 uur open.

Winkelen Genua in Via Roma en Galleria Mazzini.

De winkelstraat Via Roma en de 19de-eeuwse winkelgalerij Galleria Mazzini liggen naast elkaar bij het plein Piazza de Ferrari.

Hier vind je ” Louis Vuitton” en winkels uit dezelfde prijsklasse. Dit is niet de plaats om low budget te winkelen. Je kunt hier wel de vele mooie etalages bekijken en de genieten van de 19de-eeuwse sfeer van Galleria Mazzini.

De “botteghe storiche” . Een echte aanrader wanneer je gaat winkelen in Genua

In Genua zie je de geschiedenis en de historie van de stad. Bezoek de vele winkeltjes die er zijn en vaak al generaties lang gerund worden door een familie. In 2011 heeft Genua een register geopend met alle traditionele winkeltjes die geopend zijn in de 19e en 20ste eeuw. Deze winkeltjes worden soms nog gerund door dezelfde families. Zo probeert Genua de historie te behouden en deze te introduceren aan de toeristen. Lees ons eerder geschreven blog met enkele voorbeelden van Le botteghe storiche

Piazza Banchi

In de 18e eeuw was Piazza Banchi het commerciële hart van de stad en een belangrijk punt voor de haven. Er was hier in de middeleeuwen al een bloeiende graanmarkt. Later, uitgebreid loggias van aristocratische gebouwen van De Marinis, Di Negros, Lercari, Malocello en Negrone, werd het het centrum voor handel. Handelaren van over de hele wereld kwamen hier naartoe. De Loggia del Mercanti aan de Piazza Banchi was eigenlijk het eerste geldwisselkantoor en wordt nu gebruikt voor tentoonstellingen enz. Nu staan er wat kraampjes op het plein en de prachtige Chiesa di San Pietro in Banchi is beeldbepalend.

Piazza Banchi is een plein in de wijk Molo, in het historisch centrum van Genua. Het is geplaveid met Luserna-steen en bevindt zich op de kruising van enkele steegjes tussen via Ponte Reale, via San Luca, via San Pietro della Porta en via Banchi.

Sinds de 12e eeuw had het een commerciële bestemming en aanvankelijk was er de oude graanmarkt. Later werd het het belangrijkste plein en het financiële hart van de toenmalige stad met zijn paleizen. Tussen 1583 en 1599 werden via Banchi en via al Ponte Reale twee van de vier toegangswegen geopend.

winkelen in Genua

Winkelen in Genua bezoek ook de markt

Mercato orientale

De Mercato oriëntale dankt zijn naam aan het feit dat hij ligt in het oosten van Genua. Deze markt werd in Genua geopend in1899.  Hij ligt centraal in de stad aan de Via XX Settembre. De markt bevindt het zich in het oude klooster, deze is echter nooit voltooid. Het is gebouwd tussen 1684 en 1706. Het is het eerste gebouw in Genua dat gebouwd werd in gewapend beton met het Hennebique-systeem. De markt beslaat een oppervlakte van 5500 vierkante meter. Het omvat een ondergrondse verdieping die is verdeeld in 42 magazijnen. De begane grond wordt gevormd door een portiek met zuilen langs de omtrek van ongeveer 360 meter. De markt heeft vijf ingangen, waarvan twee van via XX Settembre, waaronder de hoofdingang met vijf bogen, twee van via Galata en één van via Colombo.

Deze overdekte, kleurrijke markt is zeker een bezoekje waard. Je kunt er van alles vinden op het gebied van eten. Allerlei soorten groenten, vis, specerijen en kruiden, kazen, parmahammen, salami, gebak, teveel om op te noemen. Snuif alle wereld geuren op.

De markt is met uitzondering van de zondag dagelijks geopend vanaf 7,30 t/m 13 uur en daarna weer vanaf 15,30 t/m 19,30 uur.

Winkelen in Genua in het shoppingcentrum ” Fiumare”

Een groot winkelcentrum met bioscoop en bowlingcentrum. Er zijn 2 verdiepingen met allemaal winkeltjes en restaurants. Er is een parkeergarage onder het winkelcentrum. Het winkelcentrum ligt ook vlakbij het treinstation. Een aantal winkels die je hier vindt zijn, Mediamarkt, Desiquel ea kledingwinkels, juweliers zaak, verschillende schoenen winkels, Conad supermarkt en nog veel meer. Zeker een goede daginvulling voor een regenachtige dag.

Openingstijden vanaf 9 uur t/m 21 uur.