Ontdek Pisa per fiets met Nederlandse gids

Een fietstocht door Pisa met een Nederlandse gids. Pisa is een schilderachtige stad doordrenkt met rijke geschiedenis en architectonische pracht. De stad trekt al eeuwenlang bezoekers van over de hele wereld. Maar wist je dat je deze charmante stad het beste kunt verkennen op de fiets? Met een Nederlandse gids aan je zijde is je avontuur compleet. Ontdek de meest iconische bezienswaardigheden van Pisa terwijl je ontspannen langs kronkelende straatjes en prachtige pleinen fietst. In dit blog nemen we je mee op een virtuele tour langs de hoogtepunten die je kunt ervaren tijdens je fietstocht met Bajabikes.

1. De scheve toren:
Natuurlijk is de scheve toren van Pisa het onbetwiste symbool van de stad. Gelegen op het Piazza dei Miracoli (Plein van de Wonderen), zal je Nederlandse gids je meenemen naar deze beroemde scheve klokkentoren. Bewonder de architectonische pracht en leer meer over de geschiedenis en het intrigerende verhaal achter de scheve toren.

fietstocht Pisa, toren van Pisa

2. De stadsmuren:
Tijdens je fietstocht zul je ook de indrukwekkende middeleeuwse stadsmuren van Pisa ontdekken. Deze goed bewaard gebleven muren omringen een groot deel van de oude binnenstad en getuigen van het historische belang van Pisa als een strategische vestingstad. Geen zin in fietsen? Je kunt ook over de stadsmuren van Pisa lopen.

3. Dei Cavalieri plein:
Dit levendige plein staat bekend om zijn prachtige Palazzo dei Cavalieri, een indrukwekkend gebouw dat ooit diende als het hoofdkwartier van de Orde van de Ridders van Sint-Stefanus. Je gids zal je de verhalen vertellen die verbonden zijn met dit historische gebouw en het plein.

4. Lungarno:
Fiets langs de oevers van de rivier de Arno en geniet van het schilderachtige uitzicht op de gebouwen en bruggen die de oevers sieren. De Lungarno is een rustige en pittoreske route waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad.

Wat je nog meer gaat zien tijdens je fietstocht door Pisa

Bezienswaardigheden in Pisa

5. Keith Haring muur:
De stad Pisa heeft een speciale band met de bekende kunstenaar Keith Haring. Ontdek een van zijn meesterwerken op een muur in de stad en leer over de betekenis en het belang van dit kunstwerk voor de lokale bevolking.

6. Spina kerk:
De Chiesa della Spina, een verbluffend gotisch juweeltje, zal je zeker betoveren met zijn verfijnde architectuur en sierlijke details. Je gids zal je begeleiden bij het verkennen van de geschiedenis en de kunstwerken die deze kerk herbergt.

Bezienswaardigheden Pisa

7. Dante Alighieri plein:
Dit charmante plein eert de beroemde dichter Dante Alighieri, bekend van zijn epische werk ‘De Goddelijke Komedie’. Geniet van de sfeer en laat je betoveren door de culturele betekenis van dit plein.

8. Delle Gondole plein:
Het Piazza delle Gondole is een rustig en vredig plein, ideaal om even uit te rusten en te genieten van de omgeving. Het biedt een prachtig uitzicht op de oude stadsmuren en het weerspiegelt de serene sfeer van Pisa.

Samenwerking tussen OlivArancio en Bajabikes:

Sinds kort werken we samen. Op deze manier willen we laten zien dat je op een hele leuke, niet vervuilende manier de stad kunt bewonderen. Via OlivArancio kun je op 4 verschillende manieren Pisa bewonderen. Je kunt kiezen uit de volgende fiettochten:

1 fietsen in Pisa
2 Pisa fietstocht met privegids
3 Pisa fietstour de highlights
4 Tours in Pisa

Belangrijk om te weten;

 • bij regen kun je gratis annuleren of de tocht verzetten
 • van te voren reserveren is verplicht
 • fietsafstand in totaal is zo’n 5 km
 • er is tijd voor foto momentjes
 • kinderstoeltjes tot 20 kilo zijn gratis verkrijgbaar
 • er zijn ook kinderfietsjes verkrijgbaar : 20, 24 en 26 inc
 • deze fietstocht is niet zwaar en daarom voor iedereen goed te doen.
 • Prijs per persoon komt op 45 euro. Prijs tot 14 jaar 30 euro. De tocht duurt ongeveer 3 uur.

Waarom Pisa zo leuk is voor een fietstocht:

Pisa is een stad die bol staat van de geschiedenis, kunst en cultuur. Fietsen door de stad biedt je de mogelijkheid om al deze prachtige aspecten in je eigen tempo te ontdekken. Een fietstocht met een Nederlandse gids van Bajabikes is de ideale manier om de stad te ervaren. Je kunt gemakkelijk alle belangrijke bezienswaardigheden bereiken, terwijl de gids je onderweg boeiende verhalen en inzichten geeft. Bovendien laat fietsen je toe om afgelegen plekken te verkennen die moeilijker te bereiken zijn met andere vervoersmiddelen. Dus, stap op de fiets en beleef een onvergetelijke reis door Pisa met OlivArancio en Bajabikes!

fietstocht Pisa

Duurzaamheid

Daarom is deze tour goed voor jou en de planeet:

 • Fietstours zijn een vorm van duurzaam toerisme
 • Je bespaart 1,5 tot 2 kilo Co2 vergeleken met de bus
 • Je stimuleert de lokale economie en werkgelegenheid
 • Door te gaan fietsen in Pisa help je ervoor te zorgen dat er geïnvesteerd wordt in groene infrastructuur ter plaatse.
 • Fietsen is gezond en ontspannend

Wil je naast Pisa ook Lucca ontdekken? Ook dat kan op de fiets OlivArancio werd ook met Bajabikes samen in Lucca.