Herfst vakantie in Italië 7 redenen waarom het heerlijk is.

Herfst in Italië

De rust is wedergekeerd in Italië, de italianen zijn weer aan het werk en de scholen zijn weer gestart na 3 maanden vakantie. Het normale leven is weer begonnen.

Had u zin om er nog even tussenuit te gaan? 7 redenen om voor Italië te kiezen!

1 Het weer.
Ondanks dat de avonden nu wel frisser zijn, zijn de dag temperaturen nog heerlijk. Terwijl ik dit opschrijf is het buiten nog 26 graden.

2 De herfst kleuren.
Langzamerhand gaat de natuur over in de herfst kleuren. Overal zijn wilde kastanjes te vinden.

3 Het eten van paddenstoelen.
Tijdens de herfst in Italië zijn in de bossen overal heerlijke paddenstoelen te vinden. In restaurants staat verse paddenstoel nu op het menu.

4 Lekker rustig in de dorpjes.
Heerlijk niet meer struikelen over de andere toeristen en gidsen met parasol of vlaggetje.

5 Ruimte op de stranden en de nog warme zee.
De zee is heerlijk opgewarmd door de zomer zon. Het is daarom nog heerlijk zwemmen en met een beetje geluk lig je alleen op het strand op in een baaitje…. want een echte Italiaan gaat nu niet meer naar zee, 26 gaden of niet maar ik oktober is het geen strandweer meer. Aldus de gemiddelde Italiaan.

6 De olijven worden geplukt.
Eind oktober, november en soms ook nog begin december worden de olijven geplukt. De olijvenpersen gaan weer open. De olijvenpers in Levi is ook open voor bezichtiging.

7 Goedkoper.
Het verblijf in een appartement of hotel en vaak ook de vluchten en het huren van een huurauto is een stuk goedkoper dan in juli en augustus.

Wilt u wat meer weten over Ligurië, waar ligt het precies, wat is het klimaat en wat wat zijn de bezienswaardigheden dan kunt u kijken op het blog: reis met ons mee door Ligurië

Kampeert u liever in Ligurië dat kan natuurlijk ook. Voor onze camping kunt u kijken op RioRequesa.com