Geld besparen tijdens je vakantie dat doe je zo!

Op vakantie gaan betekent niet dat je je bankrekening moet plunderen. Met wat slimme planning en creativiteit kun je geld besparen en toch een geweldige tijd hebben. Ontdek hieronder budget vriendelijke vakantie tips. Lees hier hoe je op een leuke manier geld kunt besparen tijdens je vakantie.

Budgetvriendelijke vakantietips

1 Maak voordat je op vakantie gaat een vakantie begroting
Voordat je op vakantie gaat is het slim om over je financiën na te denken. Hoe groot is je budget, en wat betekent dat voor het boeken én voor de uitgaven ter plaatse? Met een vakantiebegroting houd je grip. Voor en tijdens je vakantie. Daarnaast kan het een hoop stress schelen wanneer je bij thuiskomst je rekeningen nog kunt betalen. Zorg daarom ook dat je nog iets achter de hand hebt bij thuiskomst, voor het geval dat de vakantie toch iets duurder uitvalt.

2 Kies een accommodatie die bij je budget past
Kies voor budgetvriendelijke accommodaties, zoals hostels, pensions of kampeerplekken. Dit bespaart niet alleen geld, maar biedt ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

Kies bij het boeken van accommodaties buiten het stadscentrum. Vaak zijn deze goedkoper en kun je met het openbaar vervoer gemakkelijk naar de bezienswaardigheden reizen.

Eten en drinken en vervoer tijdens je vakantie

3 Eten en drinken
Probeer lokale gerechten en eet bij lokale eetgelegenheden in plaats van toeristische restaurants. Dit biedt een authentieke ervaring en is vaak goedkoper. Vermijd horecagelegenheden op populaire locaties waar veel toeristen zijn, maar kijk een straatje verder. De beste budgetrestaurants vind je door de lokale bevolking te vragen.

Bezoek lokale markten en supermarkten om ingrediënten te kopen voor picknicks of zelfbereide maaltijden. Dit is niet alleen voordeliger, maar ook leuk om lokale producten te ontdekken.

4 Vervoer
Gebruik het openbaar vervoer in plaats van taxi’s of huurauto’s. Het is vaak goedkoper en je hebt de mogelijkheid om je onder te dompelen in de lokale cultuur. Huur een fiets of wandel om de stad of omgeving te verkennen. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar ook milieuvriendelijk.

5 Bezienswaardigheden bezoeken en activiteiten
Doe wat onderzoek naar gratis of betaalbare bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Veel steden bieden gratis stadswandelingen, musea met gratis toegang op bepaalde dagen of kortingen voor studenten of senioren.

Verken de natuurlijke schoonheid van de bestemming door te wandelen, fietsen of zwemmen in meren of rivieren. Dit zijn vaak gratis of goedkope activiteiten.

6 Bellen en internet
Check of bellen en internetten in het buitenland binnen je bundel vallen. Zo niet: informeer vooraf naar de mogelijkheden of maak (alleen) gebruik van wifi.

geld besparen tijdens je vakantie

3 extra tips om geld besparen tijdens je vakantie

1 Laat je kranten-abonnement thuis tijdelijk stopzetten. 

2 Zet zoveel mogelijk elektrische apparaten uit (en niet op stand-by). Maak koelkast en diepvries leeg, en schakel ze uit. 

3 Huizenruil-websites kunnen een manier zijn om aan goedkope accommodatie te komen. 

De snelste manier om geld te besparen tijden je vakantie

Vermijd het hoogseizoen. Wanneer je buiten het hoogseizoen op vakantie gaat bespaart je snel veel geld. Helaas is dat voor veel gezinnen niet haalbaar daar zij aan de schoolvakanties gebonden zijn. Wat wel enorm kan schelen is om juist niet in de zomer- of kerstvakantie weg te gaan, maar te kiezen voor het voor- of naseizoen. Ga juist op vakantie tijdens de mei of in de herfstvakantie. De prijzen van deze weken schelen enorm in vergelijking met het hoogseizoen. Valt de vakantie in jullie regio vroeg? Ga dan ook direct op vakantie. Valt hij laat? Ga dan ook laat. Dat scheelt al snel een paar honderd Euro.

Echt geld besparen tijdens je vakantie? Ga kamperen

Kamperen is een populaire manier van vakantie vieren omdat het qua kosten erg aantrekkelijk is. Zeker als je een goedkope kampeervakantie vergelijkt met de kosten van het huren van een vakantiehuis of een hotel is kamperen natuurlijk een stuk goedkoper. Nu kun je kamperen ook net zo duur maken als je wilt. Op camping RioRequesa kun je tenthuisjes huren wanneer je wel wil kamperen maar met iets meer luxe. De tenthuisjes op RioRequesa hebben hun eigen sanitaire voorzieningen daarnaast slaap je in een lekker bed. Natuurlijk kun je ook je eigen kampeerspullen meenemen en zo ben je een stuk goedkoper uit.

Goedkoop op vakantie

Een zuinige vakantie betekent niet dat je plezier en avontuur moet opofferen. Door slimme keuzes te maken en creatief te zijn, kun je geld besparen en tegelijkertijd een geweldige vakantie ervaren. Geniet van lokale gerechten, ontdek verborgen juweeltjes en ervaar de cultuur op een authentieke manier. Een zuinige vakantie is niet alleen vriendelijk voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Dus plan je volgende reis met deze tips in gedachten en geniet van een onvergetelijke en budgetvriendelijke vakantie!

geld besparen tijdens je vakantie