Natuur en landschap

Fantastische natuur en paradijsjes

Giacopane

In het achterland van Genua liggen twee natuurgebieden die zeker voor wandelaars aantrekkelijk zijn.

Het Parco del Beigua ligt in het oosten van Genua.

Het is met een oppervlakte van 87 km² het grootste regionale park van Ligurië. Het biedt een grote afwisseling van diverse landschappen. De hoogste toppen reiken tot 1.200 meter.

Het Parco dell'Antola ligt ten noorden van Genua.

Het heeft een oppervlakte van 48 km². De Monte Antola is 1597 meter hoog. Dit is een geliefde plaats voor de Genuezen in de zomer, het blijft er lekker fris.

Natuurpark Aveto

Natuurpark Aveto is een beschermd wandelgebied met weiden en kale rotsen. Hier kun je in de zomer heerlijke wandelingen door het landschap van de Apennijnen maken. Hier vind je glooiende olijf en wijngaarden. 

Parco Regionale Montemarcello - Magra

Het regionaal park Montemarcello-Magra ligt tussen de golf van La Spezia en de vallei van de Vara. Het werd in 1995 uitgeroepen tot regionaal park. Er liggen 16 dorpjes in het gebied. De mooiste zijn Ameglia, Montemarcello, Tellaro en Bocca di Magra. De heuvels bereiken een hoogte van 400 meter.

Extra

Olijventeelt in Leivi

Olijven

In Ligurië zijn olijven de belangrijkste bron van inkomsten. Tegenwoordig mag de olijfolie vanwege de goede smaak en kwaliteit, de naam D.O.P. dragen. Op 2 km van OlivArancio wordt de regionale Olijfolie geperst en verkocht.

Wijnen

De wijngaarden hebben een beperkte productie, maar van hoge kwaliteit. Van de wijngaarden aan zee komen 6 D.O.C.- wijnen, waarvan de bekendste de "Cinque Terre Sciacchetra" is.

Wijn van de cinque terre