Dintorni

De omgeving van OlivArancio

Aan de kust van Ligurie
Markt in Chiavari

Ligurië staat bekend om zijn zon en zijn warm oplichtende rijen kleurrijke huizen, die weerspiegelen in de azuurblauwe zee. Het grote geheim van Ligurië zijn echter de bergstadjes, verscholen in het binnenland.

Toch ligt zelfs het minst bezochte stadje merkwaardig genoeg hoogstens anderhalf uur rijden van de kust. De stadjes zijn te bereiken via bergpassen met ongelooflijke mooie vergezichten over de valleien. Ligurië wordt ook steeds populairder als bestemming voor wandelvakanties. 

Een bezoek waard zijn onder andere de Cinque Terre met 5 in de rots kust verborgen schilderachtige dorpjes, Genua, de belangrijke haven- en handelsstad, rijk aan cultuur en historische gebouwen met een historisch centrum, het exclusieve Portofino met zijn kleine jachthaven, de middeleeuwse dorpjes in de binnenlanden zoals bv Varese Ligure, een middeleeuws sfeervol dorpje met een prachtige burcht. 

Omgeving

Steden en dorpen

OlivArancio ligt erg centraal op bv slechts 3 km van de snelweg. Hierdoor kunt u heel gemakkelijk verschillende leuke dorpjes en stadjes bezoeken.

Lees meer

Aan de kust

OlivArancio ligt op slechts 5 km van de middellandse zee. Aan de kust vindt u diverse mooie, leuke, gezellige en kindvriendelijke zandstranden, met bijbehorende prachtige dorpjes.

Lees meer

Natuur en landschap

Wat meer het binnenland in zijn er verschillende natuurparken die u kunt bezoeken om lekker te wandelen en van de natuur te genieten of om heerlijk af te koelen in een meertje.

Lees meer

Activiteiten

In onze omgeving kunt u verschillende dingen ondernemen zoals: duiken, surfen, zeilen, fietsen en wandelen. Maar ook paardrijden, dolfijnen spotten of lekker golfen horen tot de mogelijkheden.

Lees meer

olijfgaard met hangmatten